Vilnis Ķirsis ievēlēts par Rīgas mēru; jaunā koalīcija bez “Progresīvajiem”

Rīgas mēra amatā ceturtdien, 17. augustā, ievēlēts līdzšinējais vicemērs un domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (“Jaunā Vienotība”).

Viņš šajā amatā ceturtdien ievēlēts ar 33 domes jaunās koalīcijas deputātu balsīm. Tikmēr pret viņa kandidatūru nobalsoja 17 deputāti.

Iepriekšējā koalīcija, kuras apstiprinātais pilsētas mērs bija “Par/Progresīvie” pārstāvis Mārtiņš Staķis, izveidoja trīs vicemēru amatus, kurus ieņēma “Jaunās vienotības” (JV), “Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības” (NA/LRA) un “Kods Rīgai” (KR) pārstāvji.

Kā iepriekš atzina vicemēre Linda Ozola (KR), jaunā Rīgas domes koalīcija, kurā nebūs “Progresīvo”, vicemēru skaits varētu būt mazāks.

Pašreizējo Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku un mēra pienākumu izpildītāju Ķirsi ievēlot par mēru, varētu tikt likvidēts viņa iepriekš ieņemtais vicemēra amats.

Savukārt vicemēra amatus saglabātu Ozola un Edvards Ratnieks  (NA/LRA).

Avots: apollo.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Apinis
Apinis

Ķirsim ir garšs kakls, viņam lēni pielec.

Toms Celmins
Toms Celmins

Linda Ozola nekam neder, ipaši kaitina ka vina atbild par RPP kur notiek naudas izšķērdēšana , piemēram bezjēdzīgā Ušakova instruktoru vienība!!!!

antiņš
antiņš

kad liekas ka sliktāk vairs nevar būt,tad parādās tādi kā Ķirsis & co

breo
breo

Ķirsis tak krāpās ar stāvvitas atļaujām? Jo vairāk sūdus kāds taisa, jo lielāka iespēja kļūt par mēru.

Rieboņa
Rieboņa

Progresīvie nav dāvana, bet Ķirsis jau ir atkritums.