Valsts prezidenta amatam kā pirmo oficiāli izvirza Uldi Pīlēnu

Valsts prezidenta amata kandidātu pieteikšanas otrajā dienā, trešdien, 10. maijā, Saeimā iesniegta uzņēmēja Ulda Pīlēna kandidatūra.

Par to sociālajā vietnē “Twitter” paziņoja “Apvienotā saraksta” Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

“Apvienotā saraksta” dibinātājs, uzņēmējs Uldis Pīlēns bija arī pirmais, kurš paziņoja par savu startu maija beigās gaidāmajās Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanās. Viņu augstajā amatā solīja atbalstīt “Apvienotais saraksts”, kā arī opozīcijā esošā partija “Latvija pirmajā vietā”. Pīlēns atzinis, ka viņam esot sajūta, ka var uzvarēt prezidenta vēlēšanās. Abiem šiem spēkiem Saeimā ir 24 balsis no 100.

Vēlāk par gatavību kandidēt paziņoja arī esošais Valsts prezidents Egils Levits, uzsverot, ka negribētu saņemt atbalstu no politiskajiem spēkiem, kas nav par rietumniecisku un latvisku Latviju. Par atbalstu Levitam paziņoja Nacionālā apvienība un “Jaunā Vienotība”.  Šiem abiem koalīcijas spēkiem ir 39 balsis.

Premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) atzina, ka kopā ar koalīcijas partneriem strādās pie tā, lai varas partijām būtu vienots Valsts prezidenta amata kandidāts, bet “Apvienotais saraksts” pauda, ka vēlas konkurenci uz šo amatu.

Līdz ar to nevienam no kandidātiem nav skaidri pausts ievēlēšanai nepieciešamā 51 deputāta atbalsts.

Zaļo un Zemnieku savienība solīja vēl spriest par savu kandidātu prezidenta amatam, “Progresīvie” savu kandidātu sola nosaukt 11. maijā, bet “Stabilitātei!” vien paziņoja, ka neatbalstīs Levitu.

Tikmēr aptauja, kuru pēc raidījuma “Kas notiek Latvijā?” pasūtījuma pagājušajā nedēļā veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu firma SKDS, liecina, ka 36% aptaujāto neatbalsta nedz Egila Levita, nedz Ulda Pīlēna kandidatūru un Valsts prezidenta amatā vēlētos redzēt kādu citu kandidātu.

Amata pretendentu vārdus Saeimā varēs iesniegt no 9. līdz 13. maijam. 

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 31. maijā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
no laukiem
no laukiem

Pīlēnu kronēs arī Vindzoras pilī ?

Lauķim
Lauķim

Nē, Maskavā

Jezups
Jezups

Apsveicu iepriekš Uldi Pīlēnu , Kariņ, krāmē čemodānu uz Kalamazū , ar visiem PIONIERA miljoniem !

ebio
ebio

Eeeeebio-rio :/

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Abi kandidāti labi un cienījami.

Kina
Kina

un te filma arī trūka