Valsts atteikšanās dzēst mācībspēku studiju kredītus vēl vairāk samazinās jauniešu vēlmi studēt pedagoģiju

Ņemot vērā, ka nepietiekamā atalgojuma dēļ jaunieši aizvien mazāk izvēlas studēt pedagoģiju un skolās trūkst skolotāju, valsts atteikšanās dzēst mācībspēku studiju kredītus vēl vairāk samazinātu jauniešu vēlmi apgūt pedagoģiju, norādīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA ir gatava atbalstīt tādu studiju kreditēšanas modeli, kas padarītu studiju un studējošā kredītus pieejamākus, atceļot prasību par papildu galvotāju vai nodrošinājumu, kā arī atvieglotu administratīvās procedūras dažādos kreditēšanas procesa posmos.

Tāpat LIZDA uzskata par nepieciešamu, lai tiktu nodrošinātas iespējas kredīta dzēšanai par darbu izglītības iestādēs pēc studiju pabeigšanas un bērna piedzimšanas gadījumos. LIZDA uzsver, ka jaunajam kreditēšanas modelim jākļūst par vienu no mehānismiem, lai panāktu jauniešu vēlmi un motivāciju studēt pedagoģiju un kļūt par pedagogu.

Ja valsts atteiksies no pedagogu studiju kredītu dzēšanas, samazināsies to jauniešu skaits, kuri izvēlēsies savu nākotni saistīt ar pedagoga profesiju, prognozēja arodbiedrībā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Santa
Santa

Bet kā tad savādāk? Tagad tā vietā par skolotāju varēs kļūt viengada saīsinātos kursos, un katrs NVO aktīvists taču gatavs skolotājs – tā iemācīs, ka grāvjraču un trauku mazgātāju karjera būs pats augstākais sniegums. Par to cik modernīgi skan, dzīve jauka vienās izklaidēs bērniņiem un kas par ilgtspēju. Mācāmies kopā ar vecākiem sadarbību un zirnekļu shēmas…. tas nekas, ka CE un olimpiāžu rezultāti uz knapu trijnieku velk, bet vai tad vairāk kādam vajag brīnišķīgās dzīves baudīšanai?