Uz “KPV LV” ministru krēsliem jau noraudzīti kandidāti – tā runā gaiteņos

Marija Golubeva (AP)

Par to, ka valdībā briest izmaiņas – varētu pārdalīt «KPV LV» ministru portfeļus – pirmdien vēstīja LTV “Panorāma”, savukārt šodien aģentūra LETA vēsta par iespējamajiem kandidātiem uz izirušās partijas līdzšinējiem ministru amatiem.

LTV rīcībā esošā neoficiāla informācija, kuru apstiprina vairāki avoti, liecina, ka, visticamāk, no valdības var nākties aiziet  “KPV LV” ministriem – iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam un labklājības ministrei Ramonai Petravičai.

Tāpat neoficiālā informācija liecina, ka sašūpojies varētu būt izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) krēsls. Zināms, ka izglītības un zinātnes ministres amatam tiek apspriesta Saeimas deputātes Anitas Muižnieces kandidatūra.

Uz trim līdz šim partijas “KPV LV” pārraudzībā esošajiem ministru amatiem tiek izskatītas Marijas Golubevas (AP) , Gata Eglīša (JKP) un Jāņa Vitenberga (NA) kandidatūras, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

LTV rīcībā esošā informācija liecina, ka Iekšlietu ministriju plānots nodot apvienības  “Attīstībai/Par!” pārvaldībā, par ministri virzot Saeimas sekretāra biedri Mariju Golubevu.

Labklājības ministrija nonāktu JKP pārvaldībā, par ministru ieceļot Saeimas deputātu Gati Eglīti. Savukārt Ekonomikas ministriju paredzēts uzticēt iepriekš no amata padzītajam Jānim Vitenbergam, kurš izraisīja izmaiņas valdībā, no “KPV LV” aizejot uz Nacionālo apvienību.

Ja “KPV LV” zaudēs varas pozīciju, tad no amatiem Saeimā nāksies šķirties Tautsaimniecības komisijas vadītājam Ralfam Nemiro un Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājam Kasparam Ģirģenam.  

Neoficiāli zināms, ka partijas situāciju koalīcijā trešdien iecerējušas pārrunāt arī ar Valsts prezidentu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rupeklis
Rupeklis

Jāsāk ir ar Šuplinska, kas taisa augstskolu līdzekļu noblēdīšanas projektu.

tie paši vēži
tie paši vēži

nav tur daudz ko pļāpāt – vienkārši jādara, vai tiešām katastrofa jāgaida kā izglītībā ar šuplinsku? Vai tur nav nevienas pašas kafijas pienesējas un kopmašīnas operatores, ko likt vietā? Nu neprot pogas spiest, štrunts, ka tik politvertikālē un galva gana cieta