Ukraiņu pretkorupcijas medijs atgādina par partijas “Stabilitātei!” saistību ar Latvijā dzīvojošo prokremlisko miljonāru Petro Diminski

Ar skaļu virsrakstu – “Bēguļojošais slepkava Petro Diminskis sponsorē latviešu ruscistus” Ukrainas pretkorupcijas portāls ANTIKOR publicējis rakstu, kurā atgādina par skandālu, kas raisījās pirms 14.Saeimas vēlēšanām, partijai “Stabilitātei!” iesniedzot kandidātu sarakstu Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Šobrīd Ukrainā Petro Diminskis ir izsludināts meklēšanā saistībā ar 2017.gadā izraisīto autoavāriju, kurā gāja bojā sieviete.

“Diminskis atklāti dzīvo savā īpašumā Jūrmalā Ukrainai draudzīgajā Latvijā un turpina sponsorēt prokrieviskos spēkus. Kāpēc Ukraina neuztraucās nodot prasību par bēgļa, slepkavas un rusista apcietināšanu Latvijas likumsargiem, ir atklāts jautājums,” raksta portāls.

Saistībā ar miljonāra aizbēgšanu, portāls atgādina – Petro Diminskis savulaik bija iesaistīts skandālā ar Latvijas partijas “Stabilitātei!” finansēšanu.

Ukraiņu izcelsmes miljonāra Diminska vārds izskanēja, iesniedzot Centrālajai vēlēšanu komisijai dokumentus ar “Stabilitātei!” Latgales saraksta pirmo numuru Viktoriju Pleškāni, kura šobrīd – pēc brauciena uz Ķīnu Aināra Šlesera vadītajā delegācijā, no partijas Saeimas frakcijas jau izslēgta. “Stabilitātei!” līderis Aleksejs Rosļikovs gan apgalvoja, ka Pleškānes izmešana no frakcijas neesot saistīta ar Ķīnas apmeklējumu (Šlesera Ķīnas ceļojuma biedre deputāte Pleškāne izslēgta no “Stabilitātei” Saeimas frakcijas – Puaro.lv).

Dokumentos Pleškāne norādīja, ka strādā 49 uzņēmumos un ir pat partijas valdes locekle. 48 uzņēmumos viņa ieņem arodveselības un darba drošības speciālista amatu, bet Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas SIA Energy Resources CHP – vecākā speciāliste.

Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas SIA Energy Resources CHP lielākie labuma guvēji ir Petro Diminskis un viņa sieva Olena. Saskaņā ar rediweb.lv datiem šis uzņēmums (pagājušā gada apgrozījums bija 4 915 472 eiro) pieder sabiedrībai ar ierobežotu atbildību EcoEnergy AIFP, skaidro portāls. EcoEnergy AIFP pieder Kiprā reģistrētam uzņēmumam VULKANIT LIMITED (Vyzantiou &; Aipeias, 23 Lordos Court, Strovolos, Nikosija, 2064). Nākamais ķēdē ir vēl viens Kipras uzņēmums ABLEMARK LIMITED (Pindou 4, Egkomi, Nikosija, 2409). Un tikai tad nāk īstie labuma guvēji – Petro Dyiminskis un viņa sieva Olena, Serbijas pilsone.

Viņiem pieder arī cits Latvijas uzņēmums NewFuels, norāda Ukrainas pretkorupcijas portāls ANTIKOR (Антикор).

Lai lasītāji saprastu, kas ir “Stabilitātei!”, portāls piedāvā palūkoties uz daiļrunīgu Viktorijas Pleškānes fotogrāfiju no sociālajiem tīkliem:

Pēc Latvijas politikas novērotāju domām Ukrainā, “Stabilitātei!” ir populistiska Latvijas politiskā partija, kas vērsta uz valsts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. To dibināja bijušie Rīgas domes deputāti Aleksejs Rosļikovs un Valērijs Petrovs. Partija iestājas par izglītību krievu valodā un balsstiesību piešķiršanu Latvijas nepilsoņiem, atgādina portāls.

Nebija tiešu pierādījumu, ka partija saņēmusi finansējumu no Krievijas, lai gan novērotāji uz to ir vairākkārt norādījuši. Tā kā šajā jautājumā nav tiesas lēmumu, nav iespējams apgalvot par Krievijas “spalvaino roku” partijas finansēšanā un vadībā, taču tas ir acīmredzams ikvienam, kurš vispār saprot Latvijas politikas sarežģītību, uzsver portāls. Turklāt fakts, ka Diminskis ir Ukrainas pilsonis, nemaina faktu, ka “Stabilitātei!” finansē Krievijas specdienesti. Pirms bēgšanas no Ukrainas Petro Diminskis tur ieņēma atklāti prokrievisku pozīciju.

Faktu, ka par trīs uzņēmumu īpašnieku Rēzeknē kļuvis Ukrainā meklēšanā izsludināts oligarhs, kas savulaik bijis prokremliskā prezidenta Viktora Janukoviča līdzgaitnieks, 2023.gada martā gaismā cēla TV3 raidījums “Nekā personīga”: Par vairāku Rēzeknes uzņēmumu īpašnieku kļūst prokremlisks ukraiņu miljonārs | tv3.lv.

Avots: Bēguļojošais slepkava Petro Diminskis sponsorē latviešu ruscistus • Portāls ANTIKOR

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lawyer
Lawyer

Nu, nu. Vai tik nebija tā, ka Diminskim piederošais neatkarīgais telekanāls ZIK nepatika tam Porošenko, ar ko arī viss sākās. Nezinu, vai šis vēl skaitās meklēšanā Ukrainā, bet lieta nav nodota tiesai, ja pareizi atminos. Mēģinājumus izsludināt starptautiskā meklēšanā INTERPOL noraidīja, saskatot politiskas vajāšanas pazīmes. Varat papētīt paši, ja kas…

Daumants
Daumants

Latvija vēl nav attīrījusies no piesārņojuma ar krievu šovinistiem un zagļiem. Varbūt tāpēc ka mums vēl nav bijusi īsti nacionāl valdība?

Jefiņš
Jefiņš

Nu to tik vajadzēja – slepkavnieku sponsorētu Saeimas frakciju!
Drīz sagaidīsim krievu pedofīlu uzturētu valdību un papuasu finansētu JV.

Gada glezna
Gada glezna

Ja vispār Latvijā kāds nodarbojas ar Krievijas propagandas atsegšnu, tad tas ir Puaro. Jautājums: kāpēc LTV tiek uzturēta no nodokļu maksātāju naudas, ja tā nenodarbojas ar efektīvu pretpropagandu?

pretpropaganda
pretpropaganda

Kā tad ne! Visu laiku LTV nodarbojas ar propagandu. Ja kādam liekas ka LTV nav propgandas, tad tas neatšķir propagandu un jau ir nozombēts. Pat wikipēdijā aprakstītas standarta propagandas metodes un doti piemēri. Latvijas mediji pilni ar propagandu. Cilvēki pat ja nav mācījušies tad jūt ka medijos ir propaganda, jo ir neatbilstība tam ko stāsta mediji un tam ko cilvēks redz savā ikdienā. Tāpēc ļoti daudzi medijus vairs neskatās, un nekam netic. Latvijas propagandas mediji tāpēc veic nākošos soļus, piemēram, vēlamo propagandas viedokli pasniedz kā ekspertu viedokli, un par iedzīvotāju viedokli paziņo ka iedzīvotāji neesot eksperti. Tādi paņēmieni ir ļoti… lasīt vēl »