Skandalozā juridiskā atzinuma par Stambulas konvenciju autore būs Rasnača padomniece

Rasnača padomniece

Tieslietu ministra Rasnača padomniece, sākot ar pirmdienu, būs pretrunīgi vērtētā atzinuma par Stambulas konvenciju autore Baiba Rudevska.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) pieņems darbā par ārštata padomnieci juristi Baibu Rudevsku, kura ir pretrunīgi vērtētā atzinuma par Stambulas konvenciju autore.

Latvijas Televīzijas raidījumā “Viens pret vienu” Rasnačs paziņoja, ka, sākot ar pirmdienu, Rudevska tiks pieņemta darbā par tieslietu ministra juridisko padomnieci. Rudevska ir autore Tieslietu ministrijas pasūtītajam atzinumam par Stambulas konvenciju, kas tika kritizēts gan publiskajā telpā, gan juristu vidū.

Savukārt taujāts par iemesliem viņa kategoriskajiem iebildumiem pret Stambulas konvencijas parakstīšanu, Rasnačs atbildēja, ka tajā ietverta “genderisma ideoloģija”, kas esot saistīta ar tradicionālo dzimumatšķirību noliegšanu un tiesību došanu ikvienam pieņemt jebkuru sociālo dzimumu.

Skaidrojot jēdzienu “sociālais dzimums” ministrs to nodēvēja par aktīvu kreisi liberālo ideoloģiju, kas vērsta pret gadu simtiem iedibinātām tradicionālām vērtībām.

Neraugoties uz Rasnača iebildumiem, labklājības ministrs Jānis Reirs (V) trešdien Bulgārijā, Sofijā, parakstījis Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb tā dēvēto Stambulas konvenciju. Parakstot konvenciju, tai pievienota deklarācija, kurā Latvija paziņos, ka piemēros konvenciju atbilstoši Satversmē noteiktajiem principiem un noteikumiem.
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
jau iepriekš
jau iepriekš

var zināt ka atzinums būs skandalozs???