Sākas solījumu laiks: Staķis, Ozola, Burovs, Čekušins, Cilinskis, Ķirsis un Valainis

Rīgas dome

Kandidātu sarakstus jau pirmajā to pieņemšanas dienā 14. jūlijā Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijā iesniedza “Attīstībai/Par” un “Progresīvie”, Jaunā konservatīvā partija, “Gods kalpot Rīgai”, “Saskaņa”, kā arī Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība.

Ceturtdien startu vēlēšanās pieteica arī “Jaunā Vienotība” un Zaļo un zemnieku savienība.

Kādus kandidātus Rīgas mēra amatam izvirzījušas partijas un kādi ir viņu solījumi?

“Attīstībai/Par!” un “Progresīvie”

“Attīstībai/Par!” un “Progresīvo” kopīgais saraksta mēra amata kandidāts – Mārtiņš Staķis.


“Ar pirmo jaunās domes darba dienu jāizdara divas lietas – jāizveido pašvaldībā sistēma, kurā korupcija būtu neiespējama, un jāpanāk, ka Rīgas nodokļu maksātāji maksā tikai par kārtīgi padarītu darbu un tikai tirgus cenu”, apņēmību pauž Staķis.

“Jārada konkrēts plāns septiņiem gadiem, kā mēs sakārtosim infrastruktūru. Otra mūsu prioritāte ir laba pārvaldība. Mēs uzskatām, ka iedzīvotāju iesaiste lēmumu pieņemšanā ir labākā recepte pret korupciju. Un mēs radīsim ilgtermiņa sadarbības modeli ar nevalstisko sektoru, lai arī viņi tiktu iesaistīti Rīgas pārvaldē. Kā arī uzņēmumu pārvalde – labas pārvaldības principi visos uzņēmumos. Nevis lojālākajiem, bet labākajiem jāvada Rīgas kapitālsabiedrības. Un labākos mēs varam atrast atklātos konkursos. Un trešā mūsu prioritāte ir investīcijas, darba vietas un inovācijas.”

Jaunā konservatīvā partija

Linda Ozola

Jaunā konservatīvā partija mēra amatam izvirzījusi bijušo Rīgas domnieci Lindu Ozolu.


Ozolas galvenie pīlāri esot godīga pārvaldība un atbalsts ģimenēm.

“Mums atbrīvojas arī finanšu līdzekļi, kur mēs varam runāt jau par ieguldīšanas pozīcijām. Mūsu uzsvars ir ģimeņu atbalsta programma. Nevis megaprojekti, bet cilvēks centrā. Pirmā mājokļa iegādes atbalsta programma, kas palīdz ģimenēm tikt pie kredīta, samazinot pirmo iemaksu. Tāpat īpaša programma bērnudārzu rindu samazināšanai, neceļot nevienu jaunu ēku, bet, sadarbojoties ar privāto sektoru, nodrošināt taisnīgu līdzfinansējumu. Mēs plānojam arī piedzimšanas pabalstu mazajiem rīdziniekiem, kas ir vienreizējs 500 eiro apmērā. Tāpat ģimenēm īpaša novitāte ir atbalsts apaugļošanas programmai.”

“Gods kalpot Rīgai”

Oļegs Burovs

Ilgi Rīgā pie varas bijušajai partijai “Gods kalpot Rīgai” jaunākās aptaujas rāda tikai 5,9% vēlētāju atbalstu. Politiskā spēka mēra amata kandidāts – pēdējais Rīgas mērs Oļegs Burovs.


Pirmā prioritāte esot sakārtoti tilti un ceļi.

“Arī galvenā prioritāte ir “Rail Baltica”. (..) Paliek spēkā visas garantijas. Pensionāri un skolēni turpina braukt par brīvu sabiedriskajā transportā. Ēdināšana par brīvu skolās. Pacelt algu – 2000 [eiro] skolotājiem un pedagogiem, 1500 [eiro] un 1200 [eiro] – tehniskajiem darbiniekiem. Un atbalsts uzņēmējdarbībai,” klāsta Burovs.

“Saskaņa”

Konstantīns Čekušins

Partijas “Saskaņa” mēra kandidāts – krievu skolu aizstāvis Konstantīns Čekušins.


“Nacionālais miers. Desmit gadus mēs esam pasargājuši Rīgu no nacionāliem konfliktiem.”

“Rīgā netiks atcelta neviena sociāla programma no tām, kas bijušas ieviestas pēdējo desmit gadu laikā. Vienlaikus mēs plānojam ieviest jaunas atbalsta formas. Piemēram, Rīgā tiks ieviests atbalsts 500 eiro apmērā katram jaundzimušajam. Turpināsim pagalmu remontu attīstības programmu. Katrā Rīgas rajonā jābūt vismaz vienam parkam vai skvēram un visiem pieejamam bērnu rotaļu un sporta laukumam.

Izglītība. (..) Jauna attālināta apmācības procesa elementi, jaunu pedagogu piesaiste galvaspilsētas skolām un bērnudārziem,” iecerēto klāsta Čekušins.

Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība

Einārs Cilinskis

Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības mēra amata kandidāts – Einārs Cilinskis.

“Mūsu mērķis, pirmkārt, ir uzlabot Rīgas pārvaldību, maksimāli saīsinot procedūras un novēršot korupcijas riskus. Mūsu mērķis tālāk ir strādāt sadarbībā gan ar Pierīgas pašvaldībām, gan ar nevalstiskajām organizācijām. Un mēs noteikti ķersimies klāt pie tūlītējiem un steidzamiem risinājumiem gan satiksmes jautājumos, gan citos. Un pirmais mūsu uzdevums ir likvidēt rindas bērnudārzos. Mājokļu kompleksa energoefektivitātes programma.”

“Jaunā Vienotība”

Vilnis Ķirsis

“Jaunās Vienotības” pieteiktais Rīgas mērs – Vilnis Ķirsis.


“Jaunā Vienotība” ir vienīgais politiskais spēks, kurš Rīgas domes vēlēšanās startē ar to pašu Rīgas mēra kandidātu, ar kuru pieteica sevi 2017. gada vēlēšanās.

“Mums ir desmit punktu plāns rīdziniekiem. Galvenais ir korupcija un laba pārvaldība. Tāpat mums ir infrastruktūras glābšanas plāns. Beidzot jātiek galā ar bērnudārzu rindām. Mums ir speciāls piedāvājums palīdzībai senioriem. Protams, mājokļa jautājums. Tas, kur mēs noteikti esam spēcīgāki par pārējiem, mums ir labākā komanda, kura gatava strādāt no pirmās dienas,” deklarē Ķirsis.

Zaļo un zemnieku savienība

Viktors Valainis

Zaļo un Zemnieku savienība Rīgas mēra krēslā cer sēdināt Viktoru Valaini.

Arī Viktors Valainis, tāpat kā viņa konkurents uz Rīgas mēra amatu Vilnis Ķirsis,
savu politisko karjeru sāka prezidenta Valda Zatlera dibinātajā Reformu partijā 2011. gadā.

“Galvenā prioritāte būs mājokļi, mājokļa sakārtošana, dzīvestelpas sakārtošana. Ne tikai no tehniskā stāvokļa, bet arī skatoties uz ūdens kvalitāti un no veselības viedokļa. Uz mājokļu tehnisko stāvokli ir vērts apskatīties, jo šajā sadaļā Rīgā praktiski nekas nav darīts. Tāpat arī ar veselības [aprūpes] pieejamību mēs redzam, ka ļoti daudz problēmu. Gatavojam piedāvājumu, kādā veidā parūpēties par to, lai ikvienam rīdziniekam būtu pieejami, skaidri saprotami veselības pakalpojumi.”

Kopumā vēlmi kandidēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās izteikuši 12 politiskie spēki.

Gaidīsim piesakāmies pārējos pretendentus.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Valainim arī nevar uzticēties. Kopā ar Olšteinu šis sešnieks no Zatlera RP izvērsa paši savu reklāmu, pārtērējot visai partijai piešķirtos līdzekļus. Par to KNAB sodīja visu partiju, atņemot finansējumu nākošajās vēlēšanās. Lielākā daļa pārgāja uz Vienotību, olšteinieši pieslējās valdošajiem ZZS. Tagad nolēmuši, ka vismaz Rīgā iegūs mēra krēslu ar masīvu reklāmu Valainim.

Una
Una

Mākslìgā veceņu apsēklotāja Lindiņa Ozola , vai esi aizmirsusi solijumu 3×500 , kur tu lien !

Rìga
Rìga

Jāskatās plašāk , kur lien NA idioti ,kas stùma par prezidentu Viltvārdi un atbalstija Muižnieka neapstiprināšanu , kas ar troksni izgāzās .

Inna
Inna

Vēl tukšāki lozungi kā uz Saeimu- varbūt vēlētāji kaut drusku pavēros to uzvedību, varbūt atcerēsies- kā kura partijas vārdā ko nogremdēja un izpostīja… varbūt padomās, bet nevis skres uz parasto atlaidīšu saukļu žibuli par pastalnieku neprātu būs jācieš visiem turpmākie gadi, un Saeimas sastāvu tādu nespējīgu un becer;igu jau paši vien savelēja un nav te ko gausties

Jānis
Jānis

Neviens neieminas par sāpīgo azartspéļu nākotni!?