Rīgas mērs Staķis kā uzņēmējs pērn dividendēs saņēmis sešciparu summu

Mārtiņš Staķis
Ekrānuzņēmums

Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) valsts amatpersonas deklarācija par 2020. gadu atklāj vairāk par jaunā galvaspilsētas saimnieka rocību un ienākumu avotiem.

Pērn ievēlētā mēra Mārtiņa Staķa deklarācijā izlasāms, ka viņam īpašumā ir dzīvoklis Rīgā un kopīpašumā – zeme Tumes pagastā, Tukuma novadā.

Staķim kā piederošas norādītas kapitāla daļas SIA “Innocent” (2800 eiro vērtībā), SIA “Amikus Konsultācijas” (2845, 74 eiro vērtībā), kā arī akcijas AS “Infinity Coffee” (176 6910 eiro vērtībā).

SIA “Innocent” un AS “Infinity Coffee” uzņēmumi, kā iepriekš medijos vēstīts, saistīti ar kafijas izplatīšanu, kafejnīcu biznesu. Mārtiņš Staķis ir Blaumaņa ielā 34, Rīgā esošās kafejnīcas “Innocent Cafe” īpašnieks.

Pie 2020. gadā gūtajiem ienākumiem pieskaitīta alga par darbu Aizsardzības ministrijā – 31 949, 46 eiro, dienestu Zemessardzē – 99, 84 eiro, kā arī Rīgas pilsētas pašvaldībā – 10 475, 63 eiro.

Taču vislielākos ienākumus Rīgas mērs guvis no AS “Infinity Coffee”. Saskaņā ar deklarāciju dividendēs no šīs akciju sabiedrības Mārtiņš Staķis pērn saņēmis 164 636, 86 eiro.

Vēl deklarācijā izlasāms, ka Staķim pieder braucamais – “Piaggio VESPA GTS300” (2013. gada izlaidums) un uzkrāti 10 000 eiro skaidrā naudā.

Papildus tam Rīgas mēram ir bezskaidrās naudas uzkrājumi AS “Swedbank” (7974, 31 eiro), AS “BlueOrange Bank” (9586, 12 eiro) un “Revolut Ltd.” (3000 eiro).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Džekere
Džekere

te katram skaidrs, ka lietojot Infinity Coffee īpašnieks rauš u rauš… lai tad te nāk uz priekšu tikai partijas fani un līdzjūtēji

ērce
ērce

Man šis cilvēks sāk nepatikt. Mēra darbam ir jābūt pilna laika darbam, tad viņa nevajadzēs arī tik daudzus vietniekus un palīgus. Ja ir kāda blakus šepte, tad no interešu konflikta izbēgt nevar (reāla vai šķietoša).

Marga
Marga

Rīdzinieku kvēli mīļotais, lolotais paraugs un v ciltvairis

Stienis
Stienis

Tas, ka cilvēks ir uzņēmīgs un spēj veiksmīgi vadīt biznesu un nopelnīt, tas ir tikai apsveicami. Jautājums, kādēļ lai šāds cilvēks ietu strādāt valsts/pašvaldību pārvaldē?