Rīgā beidzot nogāzts padomju okupācijas simbols Pārdaugavā

Rīgā ceturtdien, 25. augustā, demontēts Uzvaras parka pieminekļa centrālais objekts – obelisks. Darbi ilga vairākas stundas. 

Pieminekļa obelisks nogāzās ap pulksten 16.42. Pieminekļa gāšanas darbi ilga aptuveni septiņas stundas. Sanākušie vērotāji obeliska krišanu pavadīja ar ovācijām.

Pieminekli gāza, nevis spridzināja, un ar diviem pneimatiskajiem āmuriem tika kalta pieminekļa pakāje. Obelisku gāza uz teritorijā esošā dīķa pusi.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis LTV ziņu speciālizlaidumā aicināja iedzīvotājus nedoties pieminekļa virzienā, bet gan interesentus notiekošo vērot no droša attāluma vai interneta tiešraidēs. 

Savukārt pēc obeliska nogāšanas preses konferencē Staķis pateicās visiem iesaistītajiem par paveikto darbu. “Paldies sabiedrībai par izturību! Gribu uzteikt būvniekus, tas, ko viņi izdarīja, ir iespaidīgi. Šai preses konferencei bija jānotiek 2. septembrī, tā ka tas ir noticis daudz agrāk, nekā cerējām. Arī policija un drošības dienesti bija uzdevuma augstumos.”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
pareizais
pareizais

Stulbeņi un idioti šajā valstī nekad nebeigsies!

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Beidzot nogāza, ko varēja izdarīt 30 gadus atpakaļ. Medaļas tiem , kas gāja bojā spridzinot šo okupantu pieminekli.

controlled demolition
controlled demolition

Labi. Kas nogaazts, nogaazts. Bet kas tad vainas tam diikjim? Vai tam arii kaada ideologjiska noziime, varbuut zivis tur prokrieviskas? Buutu tak atstaajushi, leetaak sanaaks, un pamakshkjereet varees…. ;-)

Gada glezna
Gada glezna

Vairāk kā 30 gadus dzīvo Latvijā, muld, ka tā ir viņu dzimtene, bet tā arī neprot latviešu valodu. 90% krievvalodīgo apgalvos: 1) viņī vēlas dzīvot mierā un saticībā ar ukraiņiem, un tūlīk seko piebilde: 2) tam jānotiek pēc mūsu krievalodīgo noteikumiem. Un ja jūs pārsteigts jautāsiet: – Kāpēc? – tad sekos atbilde: – Bet kā gan citādi! Lielākā daļa no viņiem būs sašutuši, ja jūs viņiem atgādināsiet, ka tas ir vistīrākais lielkrievu šovinisms. Parastā bļaustīšanās saistās ar nostāju, ka krievvalodīgos apbižo. Patiešībā tas ir lielkrievu šovinisms. Tās ir prasības pēc īpašām privilēģijām, piemēram, – Kāpēc lai es mācītos to suņa… lasīt vēl »

Jauktasiņu princis
Jauktasiņu princis

Un cik ļoti tas sašķēlis sabiedrību to rādīs vēlēšanas par to jau nerunā. Man draugu un paziņu lokā, visi kas auguši jauktās latviešu un krievu ģimenēs un kas vienmēr vai nu nevienās vēlēšanās nepiedalījās vai arī balsoja par latviešu partijām šoruden piedalīsies un balsos par sc vai lks partijām. Ka tik pēc vēlēšanām nesanāk kauciens :D

Dumidors
Dumidors

Man atkal ļoti daudzās jauktās ģimenēs draugi un paziņas, un kas vienmēr vai nu nevienās vēlēšanās nepiedalījās vai arī balsoja par prokremliskām partijām, šoruden piedalīsies un balsos tikai par latviskām partijām. Pēc vēlēšanām prokremliskām partijām pilnīgi noteikti sanāks kauciens.

paldies Dievam !
paldies Dievam !

Tagad vēl jāsakārto skolu jautājums, tad okupācijas sekas būs likvidētas.