Reirs: Bankas mēdz izvirzīt nepamatotas prasības uzņēmējiem

Reirs

No uzņēmējiem saņemti signāli, ka bankas mēdz izvirzīt nepamatotas prasības kredītņēmējus par papildu personīgajām garantijām, nodrošinājumu un likmju pārskatīšanu – attālinātajā preses konferencē žurnālistiem pastāstīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

“Šodien vismaz pieci gadījumi, (..) kad bankas izvirza nepamatotas prasības. Prasības par personiskām garantijām, prasības par papildu nodrošinājumu, prasības par procentu pārskatīšanu,” pastāstīja Reirs.

Ministrs uzsvēra, ka šie signāli neattiecas uz “Altum” piedāvātajām programmām.

Reirs solīja, ka šī situācija tiks vērtēta. Piektdien, 3.aprīlī, paredzēta sanāksme ar Latvijas Bankas vadību un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadību.

“Mēs vērtēsim un atradīsim veidus, kā pasargāt mūsu kredītņēmējus, privātpersonas, kuras saskārušās ar šādu situāciju,” sacīja ministrs.

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tāpat valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk kā 2 miljardu eiro apmērā.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,   Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Eva
Eva

Baidena dēla naudas mazgāšana kaut kā jāaizšpaktelē !