“Rail Baltica” projektu nolaidīgā uzraudzībā vainoto Satiksmes ministrijas valsts sekretāri Stepanovu nolemj atbrīvot no amata

Ilonda Stepanova

Valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā nolēma līdzšinējo Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāri Ilondu Stepanovu atbrīvot no amata, informēja satiksmes ministra padomnieks Edgars Klētnieks.

Viņš skaidroja, ka pēc disciplinārlietas izmeklēšanas Stepanovai piemēroja disciplinārsodu. Viņu pazemināja amatā un 1. jūlijā pārcēla Sakaru departamenta direktora amatā uz laiku līdz 2025. gada 10. februārim, kad viņai būtu beidzies pilnvaru laiks valsts sekretāres amatā.

Klētnieks atzīmēja, ka

valdības lēmums paredz atbrīvot Stepanovu no SM valsts sekretāres amata 2025. gada 10. februārī jeb nepagarinot darba attiecību termiņu.

Šāds lēmums pieņemts atbilstoši Valsts civildienesta likumam, kas paredz, ka sešus mēnešus pirms termiņa beigām var lemt par atbrīvošanu no amata saistībā ar termiņa izbeigšanos, informējot par to personu, attiecībā uz kuru lēmums pieņemts.

Konkursu uz SM valsts sekretāra amatu izsludinās tuvākajā laikā.

Kā zināms, valdība šogad 1. jūlijā nolēma, ka saistībā ar nekvalitatīvu “Rail Baltica” projekta ieviešanas uzraudzību amatā pazemināt Stepanovu, pārceļot viņu Sakaru departamenta direktores amatā.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pret Stepanovu ierosinātās  disciplinārlietas izmeklēšanā konstatēto un komisijas atzinumu. Stepanova pārcelta amatā uz laiku līdz 2025. gada 10. februārim.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ieskatā viņa izdarījusi vairākus disciplinārpārkāpumus, kā arī nekvalitatīvi un nolaidīgi pildījusi ierēdņa pienākumus. Ierosinātā disciplinārlieta saistīta ar “Rail Baltica” projekta ieviešanas uzraudzību, iepriekš teikts SM paziņojumā.

Rīkojumu par disciplinārlietu ierosināšanu pret Stepanovu satiksmes ministrs izdeva 2024. gada 24. janvārī, pamatojoties uz 2024. gada 4. janvāra trauksmes cēlēja ziņojumā norādīto informāciju, iepriekš rakstīja SM.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) intervijā aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka no šīs disciplinārlietas izriet vēl arī vairākas citas izmeklēšanas gan ministrijas iekšienē, gan starpinstitucionāli, kas būtu jājautā vairāk Valsts kancelejai, kuras pārstāvji vadīja disciplinārlietas komisiju.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vainīga sekretāre
Vainīga sekretāre

Ir tāda latviešu filma “Ceplis”, ja nekļūdos, filmas beigās pie afēras par vainīgo pataisīja sekretāri. Kurai beigās pat bija jāmūk prom no valsts. Īstie vainīgie tikmēr sāka plānot nākošo afēru. Atceros filmā bija tāds sižets, kur Cepļa sieva pamācīja ka “Atrodi kādu mazāku kuru vainot, lielie tev noderēs nākošajām afērām”. Paldies Puaro par rakstu, būs kaut kad jānoskatās Ceplis.

Joske
Joske

Valsts sekretāre nav tā sekretāre par ko domājat. Šāda domāšana rāda, ka vispār nesaprotat valsts pārvaldes struktūru. Valsts sekretārs ir augstākais ierēdnis ministrijā – nākamā persona pēc ministra un parlamentārā sekretāra.

Vainīga sekretāre
Vainīga sekretāre

Tiešām, nebiju iedziļinājies, wikipēdijā pat ir īss, izskaidrojošs raksts latviešu valodā par valsts sekretāru. Nav tā ka vispār nesaprotu, bet ir arī nezināmās vietas. Sajūtu līmenī bija tāda sajūta ka kaut kas varētu būt nedaudz savādāk. Nekas, katru dienu kaut ko jaunu var uzzināt :)

Joske
Joske

Labi, ka izlasījāt, bet tie punktu licēji gan nebūs lasījuši. Protams, valsts sekretāram ir jāveido uzraudzība, ja tāda ir lemta un ierakstīta kādos normatīvos dokumentos, ja nē, tad jāstaigā pie politiķiem un jāprasa kāpēc nav.

ccVV
ccVV

laikam viņai nav augstu radu ka tā vienkārši atlaiž, citus līdzīgās situācijās tikai rotē

krokodils
krokodils

Tas, ka Rail Baltica projekts no paša sākuma netika uzraudzīts/kontrolēts ir skaidrs no šābrīža situācijas iespējamības un esamības. Šāda izmēra projektu kontroles trūkums, kā likums, noved pie maksimāli izšķērdēšanas paplašinājumiem ar domu, ka neko jau nezgsim, bet paplašināsim legālo ienākumu bāzi. Kontroles trūkuma dēļ bija iespējama G24 kredītu izsaimniekošana ko pierādīja Saeimas izmeklēšanas komisija. Tagad vēsture atkārtojas mazliet citos toņos, bet ar līdzīgu iznākumu.

Kvī, kvī
Kvī, kvī

Stepanova , sūdz valsti Tiesā par atjaunošanu amatā , cik interesantas lietas atklāsies !

Jautājums
Jautājums

Vai tad ierēdni var atbrīvot no amata? Man visu laiku likās, kā viņu var tik norotēt un līdzvērtīgu amatu.

lll
lll

nu re! viss kārtībā! un kādi vēl saka, ka ministrs briškens nedaudz jocīgs… Īsts varons!!!