Pūcem atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Saeima ceturtdien, 19. novembrī, bijušajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (“Attīstībai/Par!”) atjaunojusi 13. Saeimas deputāta mandātu.

Pūce tika ievēlēts 13. Saeimā, un viņa deputāta mandāts atjaunots, ņemot vērā, ka viņš atkāpās no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata. 

Tādējādi darbu parlamentā noslēdz Dace Bluķe, kura Saeimas sastāvā iestājās pagājušā gada janvārī uz laiku, kamēr no partijas “Attīstībai/Par!” kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus. 

Bluķe 13. Saeimā darbojās Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijā. 

Vienlaikus vairāki desmiti piketētāju pie Saeimas pieprasa Pūcem nolikt deputāta mandātu. Piketā pie parlamenta ēkas pulcējušies aptuveni 50 cilvēku, daļai no viņiem nav sejas aizsargmasku. Piketa organizētājs, deputāts Aldis Gobzems, kurš uz piketu aicināja visus, kuri “negrib meli un caurlaižu zagli” par deputātu, pats filmē protesta akciju.

Piketētāji skaļi pieprasa “atlaist Pūci”, daži no viņiem arī pauž bažas par vakcināciju pret Covid-19.

Kā zināms, Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska publiskā izstāšanās no partijas “Latvijas attīstībai” ar skaļiem pārmetumiem partijas līderiem Edgaram Jaunupam un Jurim Pūcem pamatīgi satricinājusi apvienību  “Attīstībai/Par!”.

Taisnojoties par Rīgas domes stāvvietu atļaujas izmantošanu, Pūce sapinās melos, tādēļ bija spiests atkāpties no ministra amata. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kekss
Kekss

Tas atgādina variantu, kad fūres šoferi pieķer dzērumā, bet pēc tam atļauj braukt ar parasto kravas kasti….

Edgars
Edgars

pie reizes iedodiet speciālo caurlaidi , lai 6666 var piestumt pie pie Saeimas durvīm un iegāzties iekšā !

kalašnikovs
kalašnikovs

Fiļinam ir vajadzīgs krietns spērins pa to vietu , kur beidzās mugura un prom no saeimas!