“Progresīvie” pauž apņēmību sakārtot visu Latviju tāpat kā Rīgu

Progresīvie
Ekrānuzņēmums

Rūpes par ikvienu Latvijas iedzīvotāju, atbalsts izglītībai un zaļāka ekonomika – tie būs “Progresīvo” pamatprincipi partijas programmai nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Līdz šim partijai pietrūcis balsu Saeimas vēlēšanās, un tā parlamentā nav pārstāvēta. Pēdējā gada laikā, kopš partijas politiķi strādā Rīgas domē, tās atbalstītāju skaits ir pieaudzis.

Skanot aplausiem, daļai biedru pulcējoties klātienē, bet citiem pieslēdzoties ar moderno tehnoloģiju palīdzību, tika atklāts partijas “Progresīvie” sestais kongress. Tajā  vienojās par partijas dalību nākamā gada Saeimas vēlēšanās.

“Tā ir cilvēciska politika valstij, kurai rūp. Par to, ka mums ir jāparūpējas par visiem, neatkarīgi no viņu dzīves apstākļiem, finansiālā stāvokļa, maka biezuma, ģimenes stāvokļa un tā tālāk. Ar šo iesim un mēģināsim pārliecināt. Mēs jau redzam mūsu augošo reitingu,” sacīja partijas valdes locekle Antoņina Ņenaševa.

2018. gada Saeimas vēlēšanās partijai pietrūka balsu, un tā parlamentā neiekļuva. Labi veicās pagājušā gada Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, kur kopā ar “Attīstībai/Par!” tā svinēja uzvaru. Pēdējie partiju reitingi liecina, ka “Progresīvos” atbalsta 3,6%.

“Kopš iepriekšējā gada Saeimas vēlēšanām mēs esam auguši gan atbalsta ziņā, gan biedru ziņā.

Rīgā padarītie darbi ļauj mums cilvēkiem plašāk parādīt, ko var gaidīt no “Progresīvajiem”. Lielāku sociālo atbalstu, atbalstu izglītībai,” skaidroja partijas valdes loceklis Edmunds Cepurītis.

Kopš skandāla ar Rīgas domes stāvvietu atļaujas izmantošanu, pēc kā pērn atkāpās bijušais ministrs Juris Pūce (“Attīstībai/Par!”) un šķēlās Rīgas domes frakcija, “Progresīvie” tālāku sadarbību ar “Latvijas attīstībai”  neredzot. Ja “Attīstībai/Par!” izlems par kopīgu startu ar “Jauno Vienotību”, “Progresīvie” varētu mēģināt startēt vieni paši.

“Provizoriski jā. Šobrīd mēs redzam lielu izaugsmi un skatīsimies. Joprojām diezgan pozitīvi vērtējam mūsu sadarbību tieši ar kustību “Par!”,” atzina  Ņenaševa.

Esošās valdības īstenoto politiku “Progresīvie” kritizē, īpaši īstenoto nodokļu reformu, kas diskriminējoša pret atsevišķām sabiedrības grupām.

Ievēlēta jauna partijas valde

Partijas valdē ievēlēja Leilu Rasimu, Antoņinu Ņenaševu, Janu Simanovsku, Ingu Liepu-Meieri, Ati Švinku, Mārtiņu Kossoviču, Justīni Panteļējevu, Dāvi Lodziņu un Edmundu Cepurīti.

Ņenaševa, Cepurītis, Kossovičs bija arī līdzšinējā valdē. Saskaņā ar sestdienas vēlēšanu rezultātiem turpmāk valdē vairs nedarbosies līdzšinējie valdes locekļi – Terēze Gruntmane, Dace Kavasa, Ervins Labanovskis, Viesturs Kleinbergs, Igors Kļaviņš un Agnese Logina.

Par partijas līdzpriekšsēdētājiem ievēlēja uzņēmēju Švinku un Rīgas domes deputāti Ņenaševu. Līdzšinējā partijas līdzpriekšsēdētāji bija Ņenaševa un Cepurītis.

Kongresā izskanēja priekšlikums deviņu valdes locekļu sastāvu palielināt līdz 11 locekļiem, taču šis ierosinājums atbalstu neguva.

Vēl pirms jaunās valdes ievēlēšanas nolasītajā līdzšinējās Ētikas komisijas ziņojumā tika kritizēta partijas valde par nepietiekamu komunikāciju ar partijas biedriem, tika pieminēts pielietotais mobings un piešķirtās varas izmantošana pret biedriem. Ziņojumā arī pieminēts Roberta Putņa gadījums, kurš pēc veltītās kritikas valdei, tika izslēgts no partijas.

Kongresa dalībnieki nolēma arī uzdot šodien ievēlētajai valdei līdz 2022.gada pavasara kongresam sagatavot priekšlikumus par “Progresīvo” pārvaldības modeli, institūcijas funkcijām un to iespējamo maiņu vai paplašināšanu jaunā konceptuālā modeļa ietvaros, īpaši ietverot biedru izslēgšanas mehānisma pilnveidi, kas nodrošina pilnvērtīgas tiesības pārsūdzēt izslēdzošās institūcijas lēmumu.

“Progresīvie” ir ārpusparlamenta partija, kura ir Rīgas domes koalīcijas sastāvā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gada glezna
Gada glezna

Nu gan ar prātiņu tiem “Progresīvajiem” ir tieši tā, ka vārds progresīvie jāliek pēdiņās.
Pēc stabiņu afēras seko frāze:
– Mēs Latviju sakārtosim kā Rīgu.
Godīgi sakot, es nezinu vēl stulbāku anekdoti par šo frāzi.

Vija
Vija

“Antoņina Ņenaševa” gan pē latvietes neizklausās. Iesaku mainīt uzvārdu.

Eli
Eli

Viņa nāk no Saskaņas jauniešiem

Stienis
Stienis

:))) :))) :)))

Danuta
Danuta

Progresīvie tikai sašķēla sabiedrību ar savām varavīksnes krāsām. Nav ko lieki cerēt uz Saeimu.

Rupeklis
Rupeklis

Dievs pasarg, govis no staķīšiem pārbīsies un noraus pienu.

diagnoze
diagnoze

Pasarg Dies- tas slimais bardaks un bezatbaildība par seb viejm aprobežotības lēmumiem— vēl kaut ku valstī? Ko tie sliktu ir izdarījuši?