Poikāns: Ja rīkojies saskaņā ar sirdsapziņu, nav pamata klusēt vai baidīties

Poikāns Gobzems

Tā dēvētās Kaimiņa partijas bijušais biedrs Ilmārs Poikāns, runājot par nesenajiem notikumiem KNAB un KPV.LV kontekstā, intervijā atzīst, ka nejūtas pārsteigts par notiekošo.

“Nekāda pārsteiguma nav. Vienīgais, protams, varēja gribēt, lai KNAB vēl lietu izmeklē ātrāk un nebūtu iemesla, iegansta kaut ko pārmest. Bet tā, tas, ko es teicu 2016. gada beigās, kad es aizgāju no partijas un to, ko es uzrakstīju jau precīzi – faktus, sakarības savā iesniegumā ģenerālprokuratūrai – tur viss bija skaidri izklāstīts. Jautājums bija, vai tiesībsargājošās iestādes kaut ko vispār izdarīs. Un, kā mēs redzam, izdarīja.”

Poikāns noliedz, ka trauksmes celšana būtu viņa aicinājums. “Es to kā profesiju neuztveru. Bet, ja es redzu kaut kādu problēmu un redzu, ka tai jāpievērš uzmanība – to es arī pateikšu, jo man aizbāzt muti ir diezgan problemātiski. Es pateikšu to, ko es domāju un par to, kas ir svarīgi.

Pirmais, visgrūtākais, ir saņemties pirmo reizi. Bet kad tu esi vienreiz to izdarījis, tad zūd uztraukums vai bailes. Ja tu rīkojies saskaņā ar savu sirdsapziņu, tev nav pamata klusēt vai baidīties.

Jā, tas īstermiņā var radīt negatīvas sekas, bet arī ne vienmēr. Ja skatās ilgtermiņā, tad labāk ir dzīvot saskaņā ar sevi, nevis izlikties kādam par prieku vai nebūt pašam,” atzīst Poikāns.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar