Neraugoties uz protestiem un lūgumiem, Levits izsludinājis nākamā gada valsts budžetu

Egils Levits

Neraugotis uz protestiem un lūgumiem neizsludināt, Valsts prezidents Egils Levits ceturtdien izsludinājis nākamā gada valsts budžetu.

Oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” publicēts gan likums “Par valsts budžetu 2020.gadam”, gan 27 to pavadošie likumi.

Prezidenta vērtējumā 2020.gada budžets saskan ar Eiropas Komisijas uzstādījumiem, turklāt tas paredz algu pieaugumu medicīnas darbiniekiem, skolotājiem, kultūras darbiniekiem, tiesu darbiniekiem.

“Nākamā gada budžets ir stabils un tas nodrošinās ekonomikas izaugsmi,” šonedēļ komentēja Levits.

Viņš arī uzsvēra, ka 2020.gada budžetā ir vērojamas tendences, kas paredz mazināt nevienlīdzību un nodrošināt lielāku solidaritāti.

Budžeta pieņemšanas laikā un arī pēc tam īpašu spiedienu uz politiķiem izdarīja mediķi, kuru algu celšanai 2020.gadā Saeima šā gada sākumā bija lēmusi atvēlēt 120 miljonus eiro, bet beigās tomēr šo solījumu neturēja, minētajam mērķim piešķirot tikai pusi no solītās summas.

Šodien pie Saeimas plkst. 11 notiks veselības aprūpes darbinieku protesta akcija. Tās izskaņā Centrālajā vēlēšanu komisijā tiks iesniegts ierosinājums par Saeimas atlaišanu.

Akcija tiek rīkota, jo Saeima 14.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2020.gada valsts budžetu, medicīnas darbinieku atalgojuma celšanai papildus piešķirot aptuveni 60 miljonus eiro.

Saeima 14.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2020.gada valsts budžetu, nākamgad plānojot tērēt līdz šim lielāko naudas summu – 10,001 miljardu eiro.

Likums “Par valsts budžetu 2020.gadam” paredz, ka nākamajā gadā ieņēmumi valsts budžetā plānoti 9 894 133 419 eiro apmērā, savukārt izdevumi iezīmēti 10 001 641 058 eiro.


Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LA.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Levits ir koalīcijas , ne tautas ievēlēts Valsts prezidents. Loģiski, ka viņa pienākums ir atbalstīt koalīciju, ar visiem tās stulbeņiem. Ja jautrības pēc izjuktu esošā koalīcija, vai arī E.Levits atteiktos no sava amata ? Jeb , ievērojot Satversmi, atbalstītu Saskaņas un ZZS koalīciju ?