Melnis pirms pusgada protestēja pret KEM izveidi, tagad neiebilst, toties pret viņu pašu kategoriski iebilst dabas organizācijas

Kaspars Melnis

Trešdien oficiāli tika paziņots Siliņas vadītā Ministru kabineta iespējamais sastāvs, par kura apstiprināšanu Saeimā balsos piektdien. Potenciālajā valdībā, kurā ZZS ieņemtu četrus ministru posteņus, būtu arī Kaspars Melnis, kurš ieņemtu klimata un enerģētikas ministra krēslu.

Savukārt, kad 2022. gada decembrī Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja jaunās Klimata un enerģētikas ministrijas izveidi, Melnis sociālajā tīklā “Facebook” publicēja ierakstu par to, ka ZZS, arī viņš pats, balsoja pret ministrijas izveidi un “valsts budžeta līdzekļu izšķērdēšanu”. 

Tomēr tagad, nepilnus 10 mēnešus vēlāk, kad Kasparam Melnim tiek piedāvāts kļūt par ministrijas vadītāju, viņam acīmredzot šķiet, ka tādai ministrijai tomēr nav ne vainas.

Vaicāts, kādēļ politiķis mainījis domas un tomēr piekritis vadīt KEM, viņš norādījis, ka valdības veidošanas sarunās panākta vienošanās vides jomu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas līdz gada beigām pārcelt uz KEM, raksta portāls lsm.lv.  Taču tagad to paredz koalīcijas deklarācija (par to var lasīt šeit: Jurģis Liepnieks: Lasām kopā valdības deklarāciju – Puaro.lv ).

Runājot par prioritātēm gadījumā, ja viņš kļūs par enerģētikas un klimata ministru, Melnis norāda: “Pirmā prioritāte noteikti ir [elektrības]  tarifi. Par to nav nekādu šaubu, par to mēs esam runājuši, diskutējuši, skatījuši, kā to var ieviest ātrāk dzīvē un sniegt maksimālu labumu iedzīvotājiem. Otra prioritātes, kas noteikti ir svarīga, ir Latvijas enerģētiskā neatkarība. (..) Trešais, protams, ir tie lielie mērķi, kas mums ir uzstādīti, uz tiem ir jāsniedzas, piemēram, klimatneitralitāte 2050. gadā – jau tagad tam ir jāliek ļoti spēcīgi pamati.”

Dabas organizācijas kategoriski iebilst Meļņa kandidatūrai uz KEM vadītāja amatu

Latvijas vides organizācijas kopīgā vēstulē vērsušās pie Siliņas, norādot, ka tās kategoriski iebilst pret Melni klimata, enerģētikas un vides aizsardzības ministra amatā. 

Vēstuli parakstījuši nodibinājums “Latvijas Dabas fonds”, biedrība “Zaļā brīvība”, nodibinājums “Pasaules Dabas fonds”, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija un citi. Kā norādīja organizācijas –

“no trim koalīcijas partneriem ZZS ir viszemākā izpratne un kompetence par vides, klimata un dabas aizsardzības jautājumiem”. 

Tāpat organizācijas uzsver, ka Meļņa kļūšana par vadītāju ministrijā, kuras tiešais uzdevums ir īstenot tā dēvēto Eiropas “Zaļo kursu”, ir “kliedzošs un nebijis precedents, kas apdraud Latvijas vides, dabas un klimata situāciju, tai skaitā Latvijas iedzīvotāju iespējas pielāgoties klimata pārmaiņu sekām”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jefiņš
Jefiņš

Visa bilde mainās no vietas no kuras skatās.

levitkucins
levitkucins

..ir “kliedzošs un nebijis precedents, kas apdraud Latvijas vides, dabas un klimata situāciju, tai skaitā Latvijas iedzīvotāju iespējas pielāgoties klimata pārmaiņu sekām”.
Žurnālisti, lūdzu citējiet precīzi vai necitējiet nemaz. Neticu ka to kāds teicis. Tik stulbu cilvēku pat padumjajā latvijā nav. Vai arī es kaut ko nesaprotu?

brīnumdaris (čudars)
brīnumdaris (čudars)

Tādas KEM nemaz nav. Viņa ir tikai na bumage

latvāņu propagandonka linda abu dabi
latvāņu propagandonka linda abu dabi

Vrb viņš kā hermanis grib iekļūt tur, lai to likvidētu 😂