Kučinskis paplašinās biroju ar 2-3 cilvēkiem, lai “vadītu procesus horizontāli”

Māris Kučinskis minimālā alga

Ministru prezidents Māris Kučinskis nolēmis paplašināt savu biroju, lai varētu labāk pārraudzīt veselības un izglītības nozares.

“Noteikti tiks pieslēgts citu ministriju atbalsts un tas tiks pieskatīts arī no premjera puses. Man acīmredzot arī nāksies paplašināt biroju, kas būs nepopulārs lēmums, bet, ja kādus procesus grib vadīt, tad ir nepieciešami arī cilvēki,” norāda Kučinski.

Premjers uzsver, ka ir nepieciešams uzlabot Pārresoru koordinācijas centra (PKC) darbu un ar stipriem cilvēkiem paplašināt biroju.

“PKC bija paredzēts kā ekselences centrs, kurā jūs varat atrast analītiķus, kuri pārzina katru nozari. Šobrīd es nevarētu teikt, ka PKC tāds būtu. Ja gribi vadīt procesus horizontāli, tad ir jābūt arī stipriem cilvēkiem – gan šādās atbalstošajās institūcijās, gan koordinācijai arī premjera birojā. Tādēļ es biroju paplašināšu ar 2-3 cilvēkiem,” sacīja Kučinskis.

Kučinska biroju šobrīd vada Māris Krastiņš, kurš līdz šim strādāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā par valsts sekretāra vietnieku informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos. Ministru prezidenta preses sekretārs ir Andrejs Vaivars, bijušais ziņu aģentūras BNS nacionālo ziņu galvenais redaktors. Ministru prezidenta birojā strādā arī četri štata un divi ārštata padomnieki.

Līdzšinējais Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas vecākais konsultants Artis Grinbergs ir Ministru prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos, bijusī Valsts kancelejas direktora vietniece Eva Upīte – padomniece juridiskajos jautājumos, savukārt Latvijas Republikas vēstniece Beļģijas Karalistē Lelde Līce-Līcīte – vēstniece padomniece Eiropas Savienības jautājumos. Darbu Māra Kučinska birojā turpina padomniece ārpolitikas jautājumos Dace Treija-Masī.

Ministru prezidenta ārštata padomnieks makroekonomikas jautājumos ir Jānis Salmiņš, Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktora vietnieks, savukārt padomnieks sociāli politisko procesu jautājumos – sociologs Aigars Freimanis. Ministru prezidenta parlamentārā sekretāra amatā iecelts Armands Krauze.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar