Koalīcijas politiķi izvēlējušies valsts kontrolieri

Edgars Korčagins
Valsts kontrolieris Edgars Korčagins

Koalīcijas politiķi valsts kontroliera amatam izvirzījuši Valsts kontroles (VK) padomes locekļa un VK Revīzijas departamenta direktora Edgara Korčagina kandidatūru.

Kā informē Saeimas Preses dienestā, Korčaginu pieteikuši valdību veidojošo partiju frakciju vadītāji – Zaļo un zemnieku savienības politiķis Harijs Rokpelnis, “Jaunās vienotības” politiķis Edmunds Jurēvics un “Progresīvo” politiķis Andris Šuvajevs.

Korčagins VK padomē un VK Revīzijas departamenta direktora amatā strādā kopš 2015.gada. Pirms tam no 2007.gada viņš bijis Labklājības ministrijas Eiropas un juridisko lietu departamenta vadītājs.

Korčagins ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē.

Kā zināms, valsts kontroliera amats decembra sākumā kļūs vakants, jo pašreizējais valsts kontrolieris Rolands Irklis turpmāk strādās Latvijas pārvades sistēmas operatora AS “Augstsprieguma tīkls” valdes priekšsēdētāja amatā.

Foto: Vladislavs Proškins/f64

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jeblonskis
Jeblonskis

Kāda jēga no tā teātra?
VK ir parazītu bariņš, kas reizi ceturksnī “secina”, “preses relīzēm”.

Otto
Otto

Vai Kariņu viņš varēs kontrolēt?