Kariņš: Mēs virzīsimies uz priekšu ar trīs partiju modeli

Krišjānis Kariņš

Partijas “Progresīvie” nepiedalīšanās valdības veidošanā nenāks par labu valsts attīstībai, žurnālistiem šodien pauda “Jaunās vienotības” (JV) līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Tā premjers komentēja “Progresīvo” atteikumu JV priekšlikumam tieši nebūt koalīcijā, bet slēgt divpusēju līgumu, kas “Progresīvajiem” paredzētu vismaz vienu ministra amatu no JV politiskajā atbildībā gaidāmo ministru loka.

“Progresīvajiem” ir daudzas labas idejas, kā arī enerģija, kas būtu noderējusi nākamās valdības darbā, pauda premjers. JV politiķa ieskatā labākais valdības modelis būtu četru partiju – JV, “Apvienotā saraksta” (AS), Nacionālās apvienības (NA) un “Progresīvo” – koalīcija, taču “divi politiskie spēki” jeb AS un NA nepiekrita šim modelim.

Tāpēc Kariņš “Progresīvajiem” piedāvāja divpusēju sadarbības modeli ar JV, taču “Progresīvie” tam atteica. Līdz ar to topošās koalīcijas darbs būs apgrūtināts, bet nav vērtējams kā neiespējams, pauda JV līderis.

“Mēs virzīsimies uz priekšu ar trīs partiju modeli,” atzīmēja Kariņš.

Vaicāts par iespēju ar “Progresīvajiem” noslēgt kādu sadarbības līgumu jau pēc valdības apstiprināšanas, JV politiķis pauda, ka tas drīzāk jāprasa pašiem “Progresīvajiem”. Premjers vērsa uzmanību, ka JV viņiem bija piedāvājuši iespēju deleģēt vismaz vienu ministru uz valdību JV politiskās atbildības sfērā, bet pirmdien no medijiem Kariņš uzzinājis, ka “Progresīvie” no tā atteikušies.

JV līderis reizē apliecināja, ja “Jaunā vienotība” “allaž ir atvērta sadarbībai” valsts attīstības veicināšanai.

Kā ziņots, Kariņš cer, ka JV, AS un NA sadarbības memorandu koalīcijas veidošanai varētu parakstīt vai nu trešdien, 26.oktobrī, vai ceturtdien, 27.oktobrī.

Pirms tam memorandā varētu tikt iestrādāti arī partneru priekšlikumi.

Sadarbības memorands paredz politisko spēku gatavību uzņemties atbildību par valsts attīstību un tautas labklājību un vienošanos par valdības izveidošanas pamatprincipiem un kopīgi izvirzītajiem mērķiem – valsts drošības stiprināšanu, ekonomikas izaugsmi un sociāli taisnīgas, iekļaujošas sabiedrības attīstību, norādīja JV pārstāvji.

Pašlaik iezīmējies, ka koalīciju varētu veidot JV, AS un NA.

Pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Ministru prezidents Kariņš atzina, ka vislabākā valstij būtu bijusi četru partiju koalīcija, jo tas nozīmētu, ka neviens politiskais spēks nevarētu justies tik ērti, lai “panāktu savu” bez diskusijas, un četri partneri būtu spiesti vienoties par valstij labāko risinājumu.

Taču, zinot, ka tas nav iespējams AS un NA iebildumu dēļ, JV piedāvāja variantu, kurā “Progresīvie” nebūtu koalīcijā, tomēr tiktu pie viena ministra amata.

Taču “Progresīvie” nolēmuši nepiekrist JV piedāvājumam un valdībā neieņemt “jaunākā brāļa” lomu, tādēļ strādās 14.Saeimas opozīcijā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Lielāko algas pieaugumu iegūs Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, Augstākās tiesas priekšsēdētājs, Satversmes tiesas priekšsēdētājs – par aptuveni 40%, pārsniedzot 7500 eiro. Par aptuveni 30% turīgāki kļūs ministri, kuru atalgojums turpmāk būs vidēji 6700 eiro, tikpat saņems arī valsts kontrolieris un tiesībsargs. Ģenerālprokurora alga sasniegs 7280 eiro, Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietniekam – 6500 eiro. Ministriju parlamentārajiem sekretāriem pieaugums būs visai jūtams – no līdzšinējiem 3900 uz 6000 eiro.Jenkij! Kauna tev nekad nebūs!

latvietis
latvietis

Jaunā valdība jāveido bez Kariņa un Rinkeviča. Šiem brašuļiem piemeklēt amatus Saeimā, tur pie likumdošanas viņu zināšanas kaut kur noderēs. Kariņa vadībā Latvijas valsts stagnē un grimst nabadzībā. Tas plašais amerikāniskais tvēriens ir izšķērdējis simtiem miljonu eiro veselības ministrijas nozarē, satiksmes ministrijas nozarē, simtiem miljoni ir iepludināti Ukrainā, kur netiek sniegtas nekādas atskaites Saeimai un nerunājot nemaz par Latvijas tautu. Bet Salaspils kodolreaktors joprojām ir kā netīrā kodolbumba, kas nepārtraukti indē cilvēkus, ūdeni un augsni. Kariņš nav saimnieks, bet ir tikai izšķērdētājs un nesamērīgo parādu sloga taisītājs. Cik Saeimas deputāti un valdības vīri no saviem personīgiem maciņiem ir ziedojuši Ukrainas… lasīt vēl »

kalašnikovs
kalašnikovs

Virzies gan! Tikai uz politisko mēslaini un cietumu!

teātrmīle
teātrmīle

“Progresīvie nolēmuši nepiekrist ieņemt jaunākā brāļa lomu””Varen lepni…Bet viņi taču ir jaunākie brāļi.Katram jāapzinās sava vieta.Slikts sākums.

Amālija
Amālija

NA un AS neparakstat nelikumīgo memorandu ar Vienotību , tur iepakots pederastu savienības likums , sarunas tikai par valdības deklarāciju !

kariņš no Delavēras
kariņš no Delavēras

Mēs virzāmies uz priekšu. Galvenais latvijā ir zooloģiskais dārzs, kurš jāizremontē pa 45 milijoni. Cilvēki ir mazāk svarīgi par mērkaķiem un ēzeļiem. Ugunsdzēsēju depo ir jāslēdz ciet. Visa nauda zoodārzam.

zuzāniņš
zuzāniņš

Man po, rīgā kolīcija man bučo dibenu un manas netīrās bumbas

satversmes likvidācijas birojs
satversmes likvidācijas birojs

Cik ilgi vēl levita šestjorka tēlos līderi?

satversmes likvidācijas birojs
satversmes likvidācijas birojs

Progresīvie=Rietumu banka=Krievija