Kaimiņš: Es vairs neesmu “krimināls elements”

Artuss Kaimiņš

Lietu par partijas “KPV LV” neatļautu finansēšanu Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārkvalificējis par grāmatvedības dokumentu viltošanu mantkārīgos nolūkos. Birojs skaidro – izmeklējot atklājušies jauni lietas apstākļi.

2018. gada jūnijā KNAB ieradās Saeimā, lai aizturētu deputātu Kaimiņu un vēlāk arī veiktu kratīšanu dzīvesvietā par iespējamu nelikumīgu partijas “KPV LV” finansēšanu un nepilnīgi sniegtu informāciju valsts amatpersonas deklarācijā.  

“Tā sākās mana jaunā dzīve  kriminālā elementa ēnā, līdz vakar KNAB ir atsaucis šos divus pantus, kas ir bijuši visu laiku pret mani izvirzīti. Visas mantas vēl nav atdotas. Es paliku uz pauzes,” saka Kaimiņš.

KNAB rakstiski Latvijas Televīzijai norāda, ka pilnībā lieta nav izbeigta, jo  izmeklēšanas laikā iegūti papildu pierādījumi un mainījušies noziedzīga nodarījuma faktiskie apstākļi. Tādēļ  kriminālprocesā pieņemts lēmums par aizdomās turētā statusa piemērošanu vienai personai pēc Krimināllikuma 217. panta trešās daļas – par grāmatvedības datu viltošanu mantkārīgos nolūkos. Deputāts gan uzsver, ka uzņēmumā viņš pat nemaz nav bijis valdes loceklis.

Ievērojot, ka kriminālprocesā turpinās izmeklēšana un lai nekaitētu izmeklēšanas interesēm, KNAB plašāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām nesniedz.

Savukārt Kaimiņš saka, ka viņam esot žēl iztērēto nervu. “Es esmu izgājis caur uguni konkrēti un tagad esmu izgājis caur aizturēšanas izolatoru un KNAB. Kādā veidā man rūdīties vēl?” tā Kaimiņš. Ja deputātu atzīs par vainīgu, viņš zaudēs deputāta mandātu.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
hej
hej

Pretīgāku tipu par kaimiņu iztēloties pagrūti. Pat, ņemot vērā Darvina teoriju

Stienis
Stienis

Tomēr naudiņu taču paņēma no zolīdā kunga.

Alise
Alise

Tagad viņš ir piektais elements, piektais ritenis KPVlv partijā…

Judīte
Judīte

Juta visu sakārtoja. Toties politiskais līķis gan ir. Lai jau padzīvo vēl nepilnus 3 gadus uz mūsu rēķina, pēc tam varēs atgriesties cirkā, kur ir viņa īstā vieta.