Jurašs Ukrainā darbojies armijas štābā un kaujas darbībās nav piedalījies

Juris Jurašs

Jau labu laiku sabiedrībā kāds jautājums ir palicis bez viennozīmīgas atbildes – ko bijušais Saeimas deputāts Juris Jurašs dara Ukrainā?

Lai beidzot viestu skaidrību, to bijušajam parlamentārietim pavaicāja TV24 raidījuma “Uz līnijas” vadītājs: “Ko reāli darījāt Ukrainā?”.

Jurašs atbildēja, ka pirmos četrus mēnešus brīvprātīgo bataljonā veicis dažādus uzdevumus, bet pēdējos četrus mēnešus darbojas Ukrainas regulārās armijas bataljonā.

“Šajā bataljonā darbojos izlūkrotā kā galvenais seržants. Manos pienākumos bija organizēt visas izlūkrotas darbu, tostarp aeroizlūkošanu, radioizlūkošanu un klasisko izlūkošanu,” stāsta Jurašs.

Viņš norāda, ka katrai vienībai ir sava funkcija: “Nav tā, ka visi ir universālie kareivji – katrs dara to, kas viņam tajā sektorā ir piekritīgs.”

Jautāts, vai viņa uzdevumos ietilpst arī diversantu un Krievijas spiegu atmaskošana, Jurašs paskaidroja, ka viņa vienība nav tik liela un tās uzdevumos neietilpst īpašu uzdevumu veikšana ienaidnieka dziļā aizmugurē.

“Mēs strādājam savā frontes sektorā un pildām tos uzdevumus, kas ir nepieciešami, lai mēs kaujas laukā būtu maksimāli efektīvi,” viņš stāsta.

Jautāts, vai darbojies ar ieroci tiešā kaujas darbībā, viņš atzīst, ka ir bijis dažādi, bet izlūkfunkcija esot mazlietiņ savādāka: “Kā saka pieredzējuši izlūki Ukrainas armijā, izlūks, kurš šauj no automāta, kļūst par strēlnieku.”

Visu interviju var noskatīties ŠEIT.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV24 raidījums “Uz līnijas”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
mitjka
mitjka

Juris stāsies laukā no konservatīvajiem ?

Vajag sekot naudas plūsmai
Vajag sekot naudas plūsmai

Ņemot vērā kā Latvijai nekad nekam vajadzīgam naudas nav(ne skolotājiem septembra streikā 50 miljoni), ne ugunsdzēsējiem, ne medicīnai, vispār nekam. Bet kā sākās karš, tā uzreiz, budžetā atradās lieki 200 miljoni priekš Ukrainas. Un spriežot pēc publiskās informācijas naudu pēkšņi “ziedoja” arī uzņēmēji kas sponsorē Vienotību. Vienkārši pēkšņi parādījās līdz šim nebijusi iespēja, no budžeta naudu sabāzt kabatās, uz kara rēķina, pie tam nebijušos apmēros. Jo kurš gan kara plosītā valstī var izsekot, kur tā nauda paliek? Zinot ka Ukraiņi paši labi šiverē, un “bīda” lietas, tad aizsūtīja Jurašu, lai pieskata naudu, lai ukraiņi paši nesabāž naudu savās kabatās, tāpēc… lasīt vēl »

Vajag gan
Vajag gan

Vai Magoņveidīgie pēkšņi tik gudri kļuvuši un pat bez atlīdzības?

Gravedigger
Gravedigger

Kad shis uz to Ukrainu aizspeeraas, kanaals Ukrinform rakstiija, ka esot bijis KNAB priekshnieks un ieseedinaajis kaut ko cietumaa uz 20 gadiem….. KURSH izdomaaja shos melus? Jurashs pats vai ukrainji? Man riebj abi varianti. Jaa, tai zinjaa veel bija teikts, ka s S TAKIMI DRUZJAMI MI NE PROPADJOM…. Datumu neatceros, bet gan jau kaut kaads arhiivs ir, varat paarbaudiit.

Viss ir tieši tik vienkārši
Viss ir tieši tik vienkārši

Vai tik tā nebija lieta, kurā Magone pusmiljonu eiro bija izvedis pavizināties ar mašīnīti! Protams, ka nekā. Katrs jau mūsu valstī var vizināt, ko grib! Nezinu, kas pie tā vainīgs- likumi vai likumsargi? Visiem jau patīk nauda.

rimševičs
rimševičs

Es jau zināju, ka viņš meloja par fronti. Beigās atklāsies, ka pat izlūks Evija vai arī izlūkošanas ar slotu un lupae sanitārās telpas

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Viņš vēl nav cietumā?

Megrē
Megrē

Vēlēšanās nepalīdzēja šī PR akcija, tagad attiecīgi ir atpakaļ, un domās kā atgriezties pie jumtošanas.

Simenons
Simenons

Tu, viltus Megrē, vispirms aizbrauc uz Ukrainu un tad skricelē savus komentārus! Tev laikam tikai vēlēšanas un jumtošana priekšā un pakaļā.

Megrē
Megrē

PR akcija. Labākā gadījumā dronus palidnāja, tā arī visa karošana.

Simenons
Simenons

Megrē, neatbilsti kvalifikācijai!

Tītara labaratorija
Tītara labaratorija

Viņš ir leģionārs, jo viņam uz krekliņa rakstīts Legio