Jurašs turpmāk vadīs Saeimas Juridisko komisiju

Jurašs

Saeimas Juridisko komisiju turpmāk vadīs Juris Jurašs (Jaunā konservatīva partija), ceturtdien, 2.aprīlī, sēdē lēma komisijas deputāti. 

Jauns komisijas priekšsēdētājs ievēlēts, ņemot vērā, ka līdzšinējā komisijas vadītāja Juta Strīķe devusies mūžībā.

Juridiskās komisijas ziņā ir tieslietu jomas likumprojektu sagatavošana izskatīšanai Saeimā. Tie ir likumi, kas reglamentē tiesu sistēmas darbu, regulē materiālās un procesuālās tiesību normas, nosaka tiesu izpildītāju, notāru un advokātu darbību. Komisijas kompetencē ir lemt arī par izmaiņām atsevišķos vēlēšanu likumos.

Tāpat komisija vērtē piedāvātās izmaiņas Saeimas kārtības rullī un valsts pamatlikumā – Satversmē -, kā arī pirms Saeimas balsojuma lemj par valsts kontroliera, tiesnešu un citu ar tieslietu sistēmu saistītu amatpersonu iecelšanu, apstiprināšanu un atbrīvošanu no amata.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Atgādināsim, ka lieta pret Jurašu par iespējamu valsts noslēpuma izpaušanu vēl nav izbeigta. Jurašs gan uzskata, ka apsūdzība ir absurda.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,   Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
krams
krams

No mēsliem Latvijai nekad neizkļut -ar tādiem ērgļiem!

papīrgrauzis
papīrgrauzis

Viņš pats vai kartona Jurašs?

Hohma
Hohma

Krimināli apsūdzētais Jurašelis virzīts par Rīgas mēra kandidātu , tatāra mafija , jums nespīd pat 5% barjerai pārlīst pāri !

Anita
Anita

Nu zemāk Saeimai jau nav kur krist!!!!! Par valsts nodevību apsūdzēta persona Saeima vadīs Saeimas juridisko komisiju???? Cik šis kartelis, ko sauc par koalīciju, pluinīs Latvijas valsti un tās TIESISKUMU????

Stienis
Stienis

Njā… Saeima.

Vilks
Vilks

Kam pietika prāta vai nekaunības?