Iekšlietu ministre Golubeva skaidro, kāpēc ir jāveido “Mucenieku” filiāle

Marija Golubeva

Pēc LTV Ziņu dienesta sižeta par to, ka Liepnas pagasta bijušajā internātskolas internāta ēka tiks pārveidota par migrantu izmitināšanas centra filiāli, TV24 raidījumā “Ziņu TOP” iekšlietu ministre Marija Golubeva (A/P!) skaidroja šādas iestādes izveidošanas iemeslus.

“Tas nav saistīts ar to, ka patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki” trūktu vietas. Mēs redzam, kas bija vasarā, kad 1-2 dienu laikā Latvijā nokļuva cilvēki, kuri vēl varēja pieprasīt patvērumu un tie uzreiz bija pāris simti, bet vietu centrā uzreiz bija ļoti maz. Attiecīgi, ņemot vērā, ka mums blakus ir valstis, kas nav visai stabilas, piemēram, Baltkrievija, mums jābūt kapacitātei. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMPLP) jābūt iespējai vajadzības gadījumā vēl kaut kur izvietot patvēruma meklētājus,” skaidro iekšlietu ministre.

Kā norāda M. Golubeva, bijušās internātskolas ēka Alūksnes novada Liepnas pagastā jau ilgstoši netiek izmantota. PMLP pārstāvji tikušies ar vietējās pašvaldības darbiniekiem un pārrunājuši iedzīvotāju drošības un nodarbinātības jautājumus.

Kopš vasaras, kad uz pāris dienām “Mucenieku” iemītnieki protestēja pret karantīnas prasībām, situācija ir normalizējusies, taču, ņemot vērā, ka centrs ir atvērta tipa iestāde, vairāki patvēruma pieprasītāji, nesagaidot lēmumu, ir pametuši Latviju, lai dotos uz citām Eiropas valstīm.

Golubeva norāda, ka pašlaik patvērumu meklētāju plūsmas prom no “Muceniekiem” praktiski nav, tā bija lielāka rudens sākumā. Pamest valsti, kurā pieprasīts patvērums, ir nelikumīgi, atgādina ministre.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV24

Foto: Flickr/Valsts kanceleja

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
noriebies
noriebies

Nekādas Mucenieku filiāles, dzīt atpakaļ muslimu migrantus uz Baltkrieviju

Golubuška dirš
Golubuška dirš

Bet Liepna tak atrodas 200km attālumā no Baltkrievijas robežas! Saprastu, ja “bēgļu centrs” ir kautkur Daugavpils pusē, bet nevis tik pat tālu kā Mucenieki (ok, līdz Muceniekeim būs kādi 240km).

Baltais desantnieks
Baltais desantnieks

Kāds zin, ko tā piesta īsti domāja, nosaukdama Baltkrieviju par “ne visai stabilu valsti”?

Anna
Anna

Liepnas iedzīvotāji , audzējiet ROTVEILERA šķirnes suņus , tie vienīgie aizsargās jūsu īpašumus !

Rolands
Rolands

Automāts ar 10 aptverēm /pilnām/izmaksās lētāk,nav jābaro!