Gobzemu par nesaskaņotā gājiena organizēšanu policija soda ar 350, vēlāk arī ar 2000 eiro sodu

Gobzems
Foto: Facebook

Valsts policija (VP) piemērojusi 350, vēlāk tam pieskaitot vēl 2000 eiro lielu naudas sodu 13. Saeimas  deputātam Aldim Gobzemam (LuK) par nesaskaņota gājiena organizēšanu šī gada 4. augustā.

4.augusta vakarā vairāki simti cilvēku pulcējās pie Ministru kabineta ēkas Rīgā, paužot neapmierinātību ar Saeimā konceptuāli atbalstīto likumprojektu par tiesībām atlaist darbiniekus bez Covid-19 sertifikāta.

Aicinājumu pulcēties bija izplatījis opozīcijas deputāts Gobzems, un iedzīvotāji sākotnēji bija ieradušies pie Saeimas ēkas, tad piestāja pie Brīvības pieminekļa un devās līdz valdības ēkai. Pats Gobzems arī bija protestā, taču vēlāk no notikuma vietas aizgāja.

Sanākušie daļēji bloķēja Brīvības bulvāra posmu iepretim valdības mājai, stāvot uz ielas braucamās daļas. Protestētāji bija izvietojušies abās ielās pusēs. 

Saeima 4. augustā pirmajā lasījumā atbalstīja ieceri no 1. oktobra dot darba devējiem tiesības atlaist darbiniekus, kuri nebūs ieguvuši Covid-19 sertifikātu, kā arī noteikt dažas profesijas, kurās Covid-19 sertifikāts ir obligāts.

Par likumprojektu balsoja 45 deputāti, bet pret bija 20 parlamentāriešu. Kā priekšlikumu iesniegšanas termiņš uz otro, galīgo, lasījumu noteikts 18. augusts. Ja vēlāk augustā vai septembrī likums tiks pieņemts arī galīgajā lasījumā, tad opozīcijas pārstāvji plāno vākt 34 deputātu parakstus, lai uz laiku apturētu likuma izsludināšanu un mēģinātu panākt tā nodošanu izlemšanai referendumā.

Likumprojekts paredz obligātu Covid-19 sertifikāta prasību veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un izglītības jomās strādājošajiem. Saskaņā ar ieceri valsts institūcijās klātienē sniegt un saņemt pakalpojumus varēs personas, kurām ir derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu.

Gobzems savā “Telegram” kanālā pirmdien publicējis pilnu VP lēmumu, kurā norādīts, ka viņš uzskatāms par 4. augusta protesta organizatoru, tamdēļ sods piemērots viņam. Lēmumā norādīts, ka pret Gobzemu nav spēkā esošu administratīvo sodu, kā arī nav konstatēti vainu pastiprinoši apstākļi. Politiķis apliecinājis, ka viņa advokāti policijas piemēroto sodu apstrīdēs. Viņš gan piebildis, ka “netic šai sistēmai”, jo šobrīd esot spēle “vai nu viņi vai mēs”.

Maksimālais sods, kāds juridiskai personai var tikt piemērots par šāda nesaskaņota protesta rīkošanu, ir 2900 eiro. Fiziskai personai maksimālais naudas soda apmērs ir 70 naudas soda vienības.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
reņģe
reņģe

miermīlīgs protests ir pakļaušanās forma

Stienis
Stienis

Pie vella Gobzemu, taču policijas (valsts/pašvaldības) patvaļa šajā gadījumā izpaužas ļoti spoži. Brīvai sabiedrībai nevajag nekādu sūda atļauju, lai izietu ielās un izteiktu tautas kalpiem dusmas par viņu īstenoto politiku.