Gobzems atsauc savu valdības piedāvājumu, piedāvā atgriezties pie “koalīcijas ar tautu”

Gobzems

Politiskās partijas “KPV LV” premjera amata kandidāts Aldis Gobzems atsaucis savu valdības piedāvājumu partijām un valdībā aicinās bezpartejiskus profesionāļus, vēsta Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Gobzems teica, ka balsis valdībai ir un vienlaikus nav. Viņš piedāvā atgriezties pie “koalīcijas ar tautu” un aicinās nozaru profesionāļus valdībā. Šādu valdību Gobzems nākamnedēļ “likšot uz balsojumu”. “KPV LV” līderis skaidroja, ka valdības veidošanā tiks iesaistītas personas, kuras nepieder partijām, bet “ir labākās Latvijā”. Pirmdien viņš ar šiem profesionāļiem plānojot iepazīstināt prezidentu. Ja šāda valdība netiks apstiprināta, Gobzems lūgs izsludināt ārkārtas vēlēšanas. Gobzems žurnālistiem teica, ka balsojums par šo valdību Saeimā varētu būt ceturtdien.

“Valdība faktiski jau bija gatava,” teica Gobzems, norādot, ka situācija valdības veidošanas procesā mainījusies, tādēļ arī viņš maina savu lēmumu. Gobzems sacīja, ka citi politiķi šo viņa lēmumu uztvēruši saprotoši. Gobzems norādīja, ka rēķinās ar parlamenta atbalstu iecerētajai “profesionāļu valdībai”. Viņš gan atturējās nosaukt partijas, kas Saeimas balsojumā varētu atbalstīt šādu valdību.

“Esošajā sadrumstalotajā parlamentā es izdarīju visu iespējamo, uzklausot partiju vēlmes, lai piedāvātu iespējamo risinājumu. Neskatoties, ka tāds tika izteikts, ir savilktas līnijas krustām šķērsām,” klāstīja Gobzems.

Premjera amata kandidāts atzina, ka dažus cilvēkus darbam valdībā viņš jau ir uzrunājis, un šādas sarunas notikušas jau oktobra sākumā. Daži potenciālie ministra amata kandidātu piedāvājumu apsvēruši ļoti nopietni. “Tie ir tiešām augstas raudzes profesionāļi,” apgalvoja Gobzems, vienlaikus atturoties nosaukt darbam valdībā uzrunājot profesionāļus, kas lūguši pagaidām nepubliskot viņu vārdus.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze tikmēr jau paziņojis, ka šajā situācijā svarīgākais ir tas, ko teiks Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Juris
Juris

Gāzt jau gāzīsiet, tas jau pilnīgi skaidrs. Nav jūsu skatījumā, pieļaujama likumdošanas vara nošķirta no izpildvaras, tādēļ jau tas ir murgs. Šodien izpildvara ar likumdošanu saaugusi, kā cimds ar roku. Viena otru balsta un smeļ no siles uz nebēdu. Ja parādīsies profesonāļi izpildvarā un atsviedīs no siles likumdošanas varu, iespējams ka saeimas sēdes būs jānotur centrālajā cietumā. Tikai tādēļ Gobzemis jums kā kauls rīklē. Ja piepildītos šis, atklātos viss mahināciju spektrs visā savā riebumā.

Juris
Juris

Aicinātu ieslēgt smadzenes. Kura partija faktiski biedrojas ar Šlesaru? Padomājiet. Tā ir ZZS. Kaut vai lauksaimniecības ministrs Dūklauvs ar savām rebēm ostas teritorijā. Kārtīgi fiksēts Rīdzenes sarunās. Neviens teikums ne vienā uzpirkto mēdiju rakstā nav minēts. Šlesers paver savu muti, un Gobzems ir norakstīts pilnīgi bez jebkādiem pierādījumiem. Tālāk. pats galvenais. Gobzemam galva strādā perfekti. Viņš ar savu profesonālās valdības redzējumu izsita pēdējo trumpu no pretinieku rokām. Par to pienāktos Lāčplēša ordenis. Ne velti tagad Zīle pļurina, ka jāņem premjers no malas. Viens šķēle jau bija. Būs nākošais. Un muldēšana par saskaņu valdībā, tad kādā veidā tai profesionālajā valdībā tas… lasīt vēl »