Enerģētikas ministrijas izveidē lielākā izmaksu pozīcija būšot ministra alga

elektrība

Jaunas enerģētikas jautājumu ministrijas izveide īpašas papildus izmaksas neradīs, un lielākā jaunā izmaksu pozīcija varētu būt ministra alga, intervijā TV3 teica Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Jaunā ministrija tiks veidota no esošajiem ierēdņiem, materiālajiem resursiem un telpām, līdz ar to faktiski pie esošajām izmaksām klāt nākšot tikai viena ministra alga.

Oficiāla lēmuma par jaunās ministrijas izveidi vēl nav, tomēr ierēdniecība jau gatavojas, kā to praktiski īstenot, un būs gatava operatīvi sākt šādas jaunas ministrijas darbu, sacīja Citskovskis.

Viņš konkrēti neatbildēja uz jautājumu, kur atradīsies jaunā ministrija, vien sakot, ka pie šī jautājuma tiek strādāts ciešā sasaistē ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, un Valsts kanceleja būšot gatava nodrošināt darba vidi, kad būs nobalsots par šādas ministrijas izveidi.

Citskovskis izteicās, ka sākotnēji tā varētu būt “daļēji fiziska, daļēji virtuāla ministrija”. Tās darba sākšanai palīdzēšot attālinātā darba prasmes, kas iegūtas pandēmijas laikā.

Kā zināms, topošā valdības koalīcija pēc ilgākām domstarpībām ir vienojusies par jaunas Klimata un enerģētikas ministrijas izveidi. Kā kandidāts šīs ministrijas vadīšanai izskanējis Saeimas deputāts, bijušais Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JV).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: db.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Nu tas ir pissec....
Nu tas ir pissec....

Liekās ministrijas vajag izbeigt! Nevis radīt jaunas! Blyad

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Vai enerģētikas ministrija nodarbosies ar enerģijas tīrīšanu?

Šarlote
Šarlote

Man galvenais jautājums – KĀDS IR ŠĪS MINISTRIJAS UZDEVUMS , izpildes termiņš , katram Latvijas iedzīvotājam kā mainīsies dzīves dārdzība , izskatās , ka dārdzība tikai pieaugs , tukša muldēšana , priekš reņğēdājiem !

Mnja
Mnja

pareizi ir, vajag drudžaini darboties no pakaļas, post factum jau visām šaizēm. Tik joprojām izbrīna, ka LV viss ar IT ir tik ļoti kārtībā, ka šitāds ‘bullshits’ tikai ESTiem aktuāls: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Minister_of_Entrepreneurship_and_Information_Technology

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Trako mājā bez pārmaiņām!

Ansis
Ansis

Nu kā gan cistovskis bez melošanas. Patiesībā klāt nāks ne tikai milzīgā ministra alga, bet arī VSAOI iemaksas, parlamentārā sekretāra uzturēšanas izdevumi, n-to padomnieku uzturēšanas izdevumi, gan jau arī viss ministra darba kabineta un palīgtelpu remonti un uzturēšana, ministra biroja darbinieku un attiecīgo telpu uzturēšanas izdevumi, lepni transportlīdzekļi ministram, padomniekiem un birojam, visiem jauna datortehnika, telefoni par 2000 eiro gabalā utt. , ārvalstu komandējumu izdevumi, sakaru pakalpojumu apmaksa utt.
Cistkovskim par šo melošanu jāatkāpjas no amata!!!

ala
ala

sakombinētai ministrijai- sakombinētu ministra algu

antiputins
antiputins

No kurienes tā jaunā ministrija attālināti tiks vadīta? No rietumu bankas?

Šmurgaile
Šmurgaile

Jaunai ministrijai vajadzēja nosaukumu “Latvijas privatizācijas aģentūra”. Ar valsts un pašvaldību uzņēmumu sagatavošanu privatizācijai patreiz nodarbojas FKTK. Tā, ka iespējams no turienes tā arī tiks vadīta

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Tomēr progresīvie (rietumu banka) izsita sev ministrijiņu? Īstenībā, pārāk grūti jau viņiem nemaz tas nenācās. Un gan jau nebūs problēmu atrast kādu no vienotības, kurš vēlāk pāries pie progresīvajiem. Vai’t starp “latviešiem” koloborantu grūti atrast?

Latvijas dižpatriots
Latvijas dižpatriots

Gribu šo ministriju!!!!!!!!!!!!!