Deputātiem pēc Dziesmu svētku biļetēm nāksies stāvēt rindā, pārējie “naudas piešķīrēji” tomēr privileģēto kārtā

Saeimas deputāti ir izņemti no to personu loka, kuriem iepriekšējā rezervācijā būs iespēja iegādāties Dziesmu svētku biļetes, šādu informāciju no Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) saņēmis kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Ceturtdien debatēs Saeimā kultūras ministrs skaidroja, ka LNKC šādu lēmumu pieņēmis, ņemot vērā rīkotāju biļešu komisijas viedokli un nevienprātīgo Dziesmu svētku padomes lēmumu.

Pēc debatēm Saeima šodien noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšlikumu atteikties no privilēģijām ministriem ārpus rindas iegādāties biļetes, iepriekš tās rezervējot, uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem.

ZZS priekšlikumā bija paredzēts atteikties no priekšrocībām arī parlamenta deputātiem. Atbilstoši Puntuļa debatēs teiktajam, šīs priekšrocības ir jau atceltas.

ZZS deputāti aicināja Saeimu noraidīt Dziesmu un deju svētku padomes lēmumu, ar kuru iepriekš bija paredzēts Saeimas deputātiem un ministriem saglabāt privilēģiju rezervēt biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku pasākumiem, kas notiks 2023.gada vasarā.

Jau ziņots, ka 30. novembrī Dziesmu un deju svētku padome bija lēmusi saglabāt privilēģiju Saeimas deputātiem un valdības locekļiem rezervēt un iegādāties biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem.

Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Sarmīte Ēlerte diskusijā aicināja ņemt vērā, ka savulaik Dziesmu svētki radās kā tautas pašorganizācijas kustība, tomēr šodien tiek sagaidīts, ka Dziesmu svētki tiek finansēti no valsts budžeta.

Ēlerte uzsvēra, ka lēmumā par finansējumu svētkiem piedalās gan Ministru kabinets, gan Saeima, tāpēc “būtu jocīgi”, ja šāda iespēja Saeimas deputātiem un Ministru kabineta locekļiem būtu liegta.

Vairāk šeit: Ēlerte: Būtu jocīgi, ja deputātiem un ministriem liegtu privilēģiju rezervēt biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem – Puaro.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: apollo.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Suns
Suns

Kaķis

Griba
Griba

deputātiņus paŗi bortam,bet noteikti paliks pašas ēletes , juhņēvičas un īpāso ministru bandas lielā skaitā- kā var nesolīt? un kā var negribēt?

linda abu meri
linda abu meri

Besī ārā tie zaļie. Gribēju normāli ar hosamu aiziet pa blatu. Skauž laikam

Sarmīte Galerte
Sarmīte Galerte

Būs tiešām dīvaini, ja geji Punculis, Čudars (Brīnums) un Rinka nesēdēs Dziesmu un geju svētku pirmajās rindās

LTV
LTV

Sapotētie varēs sniegt priekšnesumus un izrādīt savus kvadrātkodus potētājkungiem un potētājdāmām