Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amatā darbu sāk Aivars Puriņš

No pirmdienas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amatā iecelts un sava amata pienākumus sāk pildīt līdzšinējais Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Aivars Puriņš. Valdība viņu amatā apstiprināja aprīļa vidū.  

Puriņš bija Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos, pirms tam ir bijis aizsardzības padomnieks Latvijas pārstāvniecībā NATO, Aizsardzības ministrijas pārstāvju NATO un Eiropas Savienības nodaļas vadītājs. Savulaik ir ieņēmis arī valsts sekretāra vietnieka amatu nodrošinājuma jautājumos Aizsardzības ministrijā, gadu pildījis Ārlietu ministrijas Drošības politikas departamenta direktora pienākumus.

Pirms tam Puriņš ieņēmis dažādus amatus Aizsardzības ministrijā, kā arī bija lektors Baltijas Aizsardzības koledžā Tartu un Aizsardzības ministrijas pārstāvis resursu jautājumos Latvijas pārstāvniecībā NATO.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretāram ir Kranfīldas Universitātes (Lielbritānija) maģistra grāds globālajā drošībā, kā arī viņš ir absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra un bakalaura grādu ekonomikā. Puriņš ir pabeidzis Baltijas Aizsardzības koledžas Augstākās vadības studiju kursu.

Konkursā uz Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amatu bija pieteikušies 13 kandidāti, un pretendentu atlase norisinājās trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēja iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Otrajā kārtā pretendenti komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, bet trešajā kārtā tika pārbaudītas pretendentu vadības kompetences.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar