14. Saeima sanāk uz pirmo sēdi, nodod zvērestu un ievēlē priekšsēdētāju

14.Saeimas deputāti Vilis Krištopans (LPV) un Aleksejs Rosļikovs (S!)

Šodien plkst. 10.00 uz pirmo sēdi pulcējas 14. Saeimas deputāti, kamēr sarunu zālēs partijas vēl joprojām cenšas izveidot jauno valdību.

14. Saeimas pirmā sēde

1. novembrī plkst. 9.30 tiešraidē pieslēgsimies Latvijas Republikas Saeimai, kur uz savu pirmo sēdi sanāks jaunievēlētā 14. Saeima. Piedāvāsim sarunas ar jaunievēlētajiem deputātiem, sekosim svinīgā solījuma došanai un citiem dienas notikumiem.

Posted by LTV Ziņu Dienests on Pirmdiena, 2022. gada 31. Oktobris

Jaunā parlamenta pirmo sēdi atklāja un līdz 14.Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs 13.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA). Plānots, ka sēdes sākumā jauno Saeimas sasaukumu uzrunās Valsts prezidents Egils Levits.

Paredzēts, ka jaunievēlētā Saeima pirmajā sēdē ievēlēs balsu skaitītājus, kā arī pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju. Tās locekļi komisijas sēdē pārbaudīs vēlēšanu materiālus un sūdzības par vēlēšanām, ja tādas iesniegtas Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK). Komisija sagatavos ziņojumu Saeimai par deputātu pilnvaru apstiprināšanu.

Tad deputāta amata kandidāti, kas ievēlēti 14.Saeimā, dos svinīgu solījumu: “Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.” Katram jaunievēlētajam deputātam solījums būs jāapliecina arī ar savu parakstu.

Pēc svinīgā solījuma došanas Saeima balsos par lēmumprojektu par 14.Saeimas deputātu pilnvaru apstiprināšanu.

14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza “Jaunā vienotība” (JV), kura 14.Saeimā ieguvusi 26 mandātus, tai seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 16, “Apvienotais saraksts” (AS) ar 15, Nacionālā apvienība (NA) ar 13, “Stabilitātei!” ar 11, “Progresīvie” ar 10 un “Latvija pirmajā vietā” (LPV) ar deviņiem mandātiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
antilatvietis levitkucins
antilatvietis levitkucins

81.pants. Pret Latvijas Republiku vērsts aicinājums Par publisku aicinājumu vērsties pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu Latvijas Republikas Satversmē neparedzētā veidā vai par šādu aicinājumu saturoša materiāla izplatīšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Es šodien aicināju Saeimas deputātus vērsties pret Latvijas Republikas Satversmi. Bet visiem pofig, he he. Atņemsim suverēno (augstāko) varu tautai un padarīsim valsts iekārtu par oligarhiju. Tāds ir uzdevums 14. Saeimai. Kas to paveiks un klusībā atbalstīs (drošības… lasīt vēl »

kūciņam
kūciņam

Tu esi kā tāda veca leijerkaste. Ieslēdz smadzenes !

vēlētājs
vēlētājs

Tam muļķim Krištopanckam gan nevajadzēja tur atrasties.

Blanka
Blanka

kā pa diedziņu atbilstoši scenārijām, pat neaudzinātā pusaudze no progresīviem mācās uzvesties- pastāvēja kaktā un – re kā noturēj;as pirmās stundas

progresīvie
progresīvie

Mēs svinīgi solāmies graut Latvijas valsts pamatus, grozot Satversmi. Melot, izmantojot visus pieejamos propagandas līdzekļeus. Atņemt latviešiem biznesu un varu. Zagt, zagt un zagt.

kaka
kaka

Progresīvie = Rietumu banka = Krievija

Krievija ir gavno
Krievija ir gavno

Nepiemini to !