Vistas cepetis ar pašmāju dārzeņiem

Foto: Agris Gecs

Mani sauc Agnese. Man patīk gatavot ēdienu, vienmēr paticis to darīt. Patiesībā es gatavoju, kopš sevi atceros. Sākumā smilškastē smilšu kūkas, vēlāk čiepu mammai maku, lai varētu izstaigāt apkaimes bodes  un  svētdienas rītā pārsteigt viņu ar pašas pagatavotām brokastīm.

Sākums bija tāds pats,  kā visiem iesācējiem – olas maisiņā uz divriteņa stūres pārvērtušās omletē ar visām čaulām. Taču tas manu apņemšanos nemazināja, tieši otrādi!

Neesmu profesionāla pavāre, taču daudzus gadus strādāju Rīgas restorānos, un tas man ļāva izkopt savu aizraušanos, kā arī uzzināt milzums virtuves noslēpumu. Rezultāts ir ļoti patīkams – draugi slavē manu cienastu un uzprasās ciemos, radi uzveļ svētku maltīšu gatavošanu. Un svētkos parasti visiem dāvinu savu pavārgrāmatu ar daudzām unikālām receptēm.

Tuvojas valsts svētki, tādēļ vēlējos pamudināt jūs pārsteigt sevi un savus mīļos ar pašu pagatavotu maltīti. Tas nav sarežģīti! Tūlīt jūs par to pārliecināsities. Mazs pavāriņš sēž katrā no mums! Ļaujiet viņam izpausties.

 

Foto: Agris Gecs
Foto: Agris Gecs

Vistas cepetis ar pašmāju dārzeņiem

Nepieciešams:
# vista (aptuveni 2 kg)
# 1 citrons
# sāls, pipari
# kaltēts timiāns
# Franču sinepes (jo tās ir maigākas)
# 1 kg kartupeļu
# 2 bietes
# 4 burkāni
#  krūze ūdens (vēl labāk, pašu gatavots buljons)
# Balsamico Aceto etiķis

Vistiņu nomazgā, nosusina ar papīra dvieļiem, ieberzē ar sāli, pipariem un timiānu, ieziež ar sinepēm.

Sadursta citronu, iebāž vistiņai vēderā. Citrons uzsūks liekos taukus, padarīs cepeti sulīgu un aromātisku.

Liek vistu cepampannā, pārklāj ar foliju un ļauj tai kādu stundu atpūsties.

Pēc stundas ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem. Ielej pannā krūzi sagatavotā ūdens vai buljona, liek cepeškrāsnī vistu, pārklātu ar foliju, un cep pusstundu.

Kamēr vistiņa cepas, sagatavo dārzeņus. Tos nomizo, bietes un burkānus sagriež stienīšos. Bietēm izveido laiviņu no folijas, citādi tās sakrāsos pārējos dārzeņus, sulojot cepšanās laikā. Saber laiviņā bietes, uzlej šļuku Balsamico etiķi, kartupeļus un burkānus vienkārši pasāla, visu apmaisa.

Kad pusstunda aizritējusi,  pannu ar vistu ņem laukā no cepeškrāsns, noņem foliju. Apkārt vistai saliek dārzeņus. Visu aplaista ar cepšanās laikā radušos šķidrumu un liek atpakaļ krāsnī uz vienu stundu cepties. Šīs stundas laikā vistu divas reizes aplaista un dārzeņus apmaisa.

Rezultātā vistiņai jābūt kārdinoši brūnai un dārzeņiem mīkstiem.

 

Pastāsti, kā izdevās – raksti komentārus un seko mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti



Subscribe
Paziņot par
guest

1 Comment
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
njbjbjbjbjbjbjbjbjbjbjbjbjbjjjbjbjbjbbbbbbbjjjjjjjjj
njbjbjbjbjbjbjbjbjbjbjbjbjbjjjbjbjbjbbbbbbbjjjjjjjjj
8 gadus atpakaļ

bghqweeertyyyyyyyuuuuiiiiopppppasdfghjklllzxcvbnnnnnnmmm