Ķiršu kūka – vienkārši pagatavojama un figūrai draudzīga

Ķiršu kūka ir gardums, kura pagatavošana šķiet ļoti sarežģīta. Taču šo recepti īstenot būs pa spēkam arī tādiem kārumniekiem, kas virtuvē parasti nemēdz saimniekot.

Turklāt deserts nav pārāk bīstams figūrai. Slaiduma sargi var arī samazināt pievienotā cukura daudzumu un nepievienot kausēto sviestu, tad ķiršu kūka būs vēl figūrai draudzīgāka.

Nepieciešams:

karstumizturīgs stikla trauks (25 cm diametrā)

pikucītis sviesta un 2 tējkarotes cukura trauka ieziešanai, lai kūka nepiedegtu

600 g ķiršu (izņemt kauliņus!)

4 olas

100 g cukura

¼ tējkarotes sāls

100 g miltu

½ tējk. vaniļas ekstrakta

½ tējk. mandeļu ekstrakta

240 ml piena

30 g sviesta (izkausēta)

Garduma pagatavošana ir elementāri vienkārša un labi saprotama, skatoties video.

Lai labi garšo!

P.S. Jau rakstījām, kā izņemt kauliņus no ķiršiem, ja nav pie rokas tam domātu speciālu ierīču.

 

Avots: YouTube kanāls “Home Cooking Adventure”

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments