Ķiršu kūka ir gardums, kura pagatavošana šķiet ļoti sarežģīta. Taču šo recepti īstenot būs pa spēkam arī tādiem kārumniekiem, kas virtuvē parasti nemēdz saimniekot.
Turklāt deserts nav pārāk bīstams figūrai. Slaiduma sargi var arī samazināt pievienotā cukura daudzumu un nepievienot kausēto sviestu, tad ķiršu kūka būs vēl figūrai draudzīgāka.
Nepieciešams:
karstumizturīgs stikla trauks (25 cm diametrā)
pikucītis sviesta un 2 tējkarotes cukura trauka ieziešanai, lai kūka nepiedegtu
600 g ķiršu (izņemt kauliņus!)
4 olas
100 g cukura
¼ tējkarotes sāls
100 g miltu
½ tējk. vaniļas ekstrakta
½ tējk. mandeļu ekstrakta
240 ml piena
30 g sviesta (izkausēta)
Garduma pagatavošana ir elementāri vienkārša un labi saprotama, skatoties video.
Lai labi garšo!
P.S. Jau rakstījām, kā izņemt kauliņus no ķiršiem, ja nav pie rokas tam domātu speciālu ierīču.
Avots: YouTube kanāls “Home Cooking Adventure”