Garšo rūgta kafija? Tātad esi ļauns cilvēks, secinājuši zinātnieki

kafija

Insbrukas Universitātes profesore Kristīne Sadžioglova veica pētījumu, kura rezultāts ir nepatīkams pārsteigums visiem tiem, kam garšo kafija bez cukura.

Pētījumā tika gūts apstiprinājuma tam, ka tiem cilvēkiem, kas priekšroku dod rūgtiem produktiem un dzērieniem, var būt nosliece uz psihopātiju, raksta Daily Mail.

Eksperti konstatēja, ka to personu raksturā, kas izvēlas rūgtas garšas – piemēram, kafiju bez cukura vai džinu ar toniku – bieži vērojamas sadisma, narcisma vai citas psihiskas novirzes pazīmes.

Izdevuma aprakstītajā eksperimentā piedalījās 1000 cilvēku. Viņi tika sadalīti divās grupās. Ar katru no tām strādāja neatkarīgi pētnieki, analizējot viņu garšu izvēli.  Respondentiem tika piedāvāts ēdienu un dzērienu saraksts, kurā lūgts atzīmēt prioritātes. Sarakstā bija četras kategorijas: ēdieni un dzērieni ar saldu, sāļu, skābu un rūgtu garšu.

Līdztekus tam pētnieki veica citus psiholoģiskos testus, lai noteiktu respondentu personības tipu un raksturu.

Izrādījās, ka tie, kuri deva priekšroku kafijai bez cukura, rūgtajai šokolādei un citiem tamlīdzīgiem produktiem, ir egoistiskāki, lielāki divkoši, turklāt bezsirži. It kā ar to vēl būtu par maz – arī pārlieku godkārīgi un iedomīgi.

Bez tam, džina ar toniku malkotājiem, kā arī redīsu cienītājiem tika konstatēta nosliece gūt baudu no citu cilvēku ciešanām. Šādas garšas visbiežāk izvēlas sadisti, izpētījuši zinātnieki.

Pētījuma rezultātus zinātnieki nodēvējuši par „pirmajiem empīriskajiem pierādījumiem tam, ka rūgtām garšām priekšroku dodošie cilvēki ir ļauni”, teikts rakstā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Daily Mail

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

1 Comment
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Andrejs Bubinduss
Andrejs Bubinduss
7 gadus atpakaļ

Visai bieži nav saprotams, ar ko nodarbojas tā saucmie zinātnieki. Es izvairos lietot balto cukuru, saldus produktus, kur pievienoti palmu tauki un glikozes sīrups. Kafiju jau kopš konservatorijas studiju laikiem dzeru bez cukura. Secinājums alis iekš zinātnieku atsauces- tā kā es studēju mūziku, es kļuvu ļauns