Baklažānu laiks rit pilnās burās, arī pa kādai gailenei ja ne mežā, tad pie tirgus tantiņām var atrast, un ir īstais laiks pagatavot vieglu un gardu vakariņu ēdienu no baklažāniem un gailenēm.
Vajadzēs:
500 g gaileņu (vai šampinjonus, ja nav laika doties uz mežu pēc sēnēm)
150 ml dārzeņu buljona
70 g rīvēta siera (piem.”Gauda”)
2 olas
1 baklažāns
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
1 liels tomāts
1 ēdamkarote olīveļļas
sāls
Gatavojam:
Gailenes nomazgājam un novārām sālsūdenī, liekam sietā un notecinām lieko ūdeni. Lielākās sēnes sagriežam.
Baklažānu sagriežam ripuļos, liekam uz papīra dvieļa, uzberam sāli un ļaujam 5 minūtes atpūsties. Sīpolu un ķiploku sīki sasmalcinām, tomātu sagriežam palielos kubiņos. Nosusinām baklažānus no sāls radītajiem pilieniem (noņemam rūgtumu).
Uz pannas eļļā apcepam sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļuvuši mīksti, tad pievienojam baklažānus un tomātus. Sautējam apmēram 5 minūtes, periodiski apmaisot.
Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 200-220°С.
Cepšanas formā liekam gailenes, virsū apceptos dārzeņus.
Buljonā (aukstā) iemaisām olu, maisījumu pārlejam gailenēm un dārzeņiem, pārkaisām ar rīvēto sieru. Liekam cepties.
Gatavs apmēram pēc 20 minūtēm.
Labu apetīti!