Vecmāmiņas parasti mēdz lutināt savus mazbērnus. Un ne tikai pie mums – Latvijā, bet arī visur plašajā pasaulē, aizbraucot pie omes uz laukiem vai apciemojot tepat Pārdaugavā, mūs jau pie sliekšņa sagaida aromāts, kas liek siekalām tecēt tērcītē. Un tad viņas apsēžas blakus un, mīļi smaidot, labpatikā vēro, kā mazbērns pilnu muti cilā karoti un dakšiņu.
Fotogrāfs Gabriēls Galimberti (Gabriele Galimberti) ieinteresējās, ko saviem mazbērniem ceļ galdā omes citur plašajā pasaulē. Un radīja fotogrāfiju ciklu „No vecmāmiņas ar mīlestību”. Fotoprojekta tapšanas laikā Galimberti apceļoja 58 pasaules valstis, kur fotografēja visu cienasta tapšanas procesu – no uz galda izliktiem ingredientiem, līdz pat garšīgajam rezultātam.
Piedāvājam ielūkoties dažu omīšu virtuvēs.
Kuru ēdienu jūs vēlētos nogaršot? Rakstiet komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!