Mazumtirdzniecības kāpums Latvijā augustā bijis mazāks nekā vidēji ES

Foto: Pixabay

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šogad augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, pieaudzis par 0,8%, kas ir mazāk nekā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs vidēji, taču atbilst eirozonas vidējam radītājam, liecina ES statistikas biroja “Eurostat” pirmdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Lielākais kāpums reģistrēts Luksemburgā (+17,3%), Rumānijā (+8,9%), kā arī Horvātijā un Kiprā (abās valstīs +5,7%), Portugālē (+5,4%), Bulgārijā (+4,9%) un Lietuvā (+4,4%).

Kopumā mazumtirdzniecības pieaugums gada salīdzinājumā reģistrēts 17 ES valstīs, par kurām pieejami dati, bet septiņās valstīs bijis kritums: Igaunijā (-2,7%), Beļģijā (-1,7%), Dānijā un Īrijā (abās valstīs -1,6%), Maltā (-1%), Somijā (-0,7%) un Itālijā (-0,1%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums augustā gada salīdzinājumā pieaudzis kopumā par 1%, bet eirozonas valstīs tas kāpis par 0,8%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs augustā ES palielinājies par 0,3%, bet eirozonā – par 0,2%.

Lielākais kāpums mēneša izteiksmē bijis Luksemburgā (+5,3%), Kiprā (+2,2%) un Rumānijā (+1,6%), straujākais samazinājums fiksēts Dānijā (-1,5%), Slovākijā (-1,1%), kā arī Bulgārijā un Horvātijā (abās valstīs -0,7%), bet mazumtirdzniecības apgrozījums Austrijā un Itālijā saglabājies nemainīgā līmenī. Lietuvā un Beļģijā pieaugums bijis 0,2%, Latvijā un Somijā mazumtirdzniecības apgrozījums mēneša izteiksmē palielinājies par 0,3%, bet Igaunijā, tāpat kā Spānijā, tas pieaudzis par 0,4%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Vāciju.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments