Maz ticams, ka Briškens varētu zaudēt amatu

Kaspars Briškens
Foto: Satiksmes ministrija/Flickr

Ja valdības sastāvā būs plānotas kādas izmaiņas, to uzzināsiet no manis, žurnālistiem pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir iekļauts jautājums par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P).

Atbildot uz jautājumu, vai Briškens var rēķināties ar pilnīgi visas koalīcijas atbalstu, Siliņa norādīja, ka koalīcija parasti neatbalsta opozīcijas pieteikumus ministru demisijas jautājumos.

Parakstus Briškena demisijas pieprasīšanai sāka vākt opozīcijā esošā partija “Latvija pirmajā vietā”.

Arī Nacionālā apvienība (NA) lēmusi izteikt neuzticību satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), uzstājot, ka ministrs nespēj vadīt nozari, pieņemt lēmumus un tos atbilstoši skaidrot.

NA norādījusi uz, viņuprāt, satiksmes ministra nekonsekvento rīcību nacionālās aviokompānijas “airBaltic” jautājumā, “cenšoties noslēpt no sabiedrības faktu, ka 571 miljons eiro tiks norakstīts bez iespējas valstij atgūt aviokompānijā ieguldītos līdzekļus, kas faktiski ir nodokļu maksātāju nauda”.

Ministrs šonedēļ neesot ieradies skaidrot savus lēmumus Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, lai gan sākotnēji solījis būt.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

4 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Mūžos
Mūžos
2 d. atpakaļ

Pdomju sistēmas viens no būtiskiem zobratiņiem – kā tad bez viņa? Padomju nomenklatūra ir mūžīga!

Jefiņš
Jefiņš
2 d. atpakaļ

Viņam jau pauti zaudēti un vairs nav daudz ko noraut.

nagla
nagla
2 d. atpakaļ

Tas nu būtu pilnīgi vienalga, vai viņš zaudēs amatu vai paliks savā vietā. Ministrs ir tikai kantora “ragi un nagi” (рога и копыта) runasvīrs, ko var nomest no amata, “iesēdināt”, uzmest. Cits ministrs, kas nāktu viņa vietā, maz ticams, ka veiks kādas būtiskas pārmaiņas tajā kantorī, un viss turpināsies tādā pašā garā

Gada glezna
Gada glezna
2 d. atpakaļ

JV spēlē veco plati: mēģina iestāstīt vēlētājiem, ka tikai un vienīgi “Progresīvie” ir vainīgi. JV taču ir balti un pūkaini. Līdz šim tas ir strādājis – gatavo tautu, lai nolaiž tvaiku tikai uz “Progresīvajiem”. Saprotams “Progresīvie” ir latviešu tautas iznīcinātāju pirmajās rindās, bet tas jau nenozīmē, ka JV ir labāka. Tēlaini runājot tautai ir dota izvēle, to nožņaugs žņaudzējčūska, vai saplosīs krokodils.