Iveta Elksne aizstās Ilzi Jaunalksni “De facto”

Iveta Elksne

No 2007. gada janvāra beigām Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta veidoto raidījumu de facto un 100. pants komandai pievienosies Iveta Elksne, Db.lv informēja LTV Sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Langrāts.

Pārmaiņas de facto un 100. panta veidošanā saistītas ar līdzšinējās žurnālistes Ilzes Jaunalksnes došanos ilgstošā atvaļinājumā.

LTV augstu novērtējot Ilzes Jaunalksnes profesionalitāti, entuziasmu un radošo ieguldījumu Ziņu dienesta raidījumu veidošanā un sagaidot Ilzes drīzu atgriešanos LTV kolektīvā.

Pēdējās dienās plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija par diviem pretendentiem – Ingu Spriņģi un Ivetu Elksni, kuras varētu aizvietot Ilzi Jaunalksni raidījumu de facto un 100. pants veidošanā. 4. janvārī LTV vadības un raidījuma de facto veidotāju apspriedē tika nolemts abām pretendentēm rīkot proves, kas būtu izšķirošais kritērijs lēmuma pieņemšanā par piemērotākā pretendenta izvēli. Šodien, 5. janvārī no viena pretendenta – Ingas Spriņģes saņemts atteikums piedalīties provēs, līdz ar to, atteikums pretendēt uz darbu raidījuma de facto veidošanā.

Jānis Holšteins, LTV ģenerāldirektors: “Augsta līmeņa raidījumu vadītāju atrast nebūt nav viegli. De facto un 100.pants vēlējāmies atrast cilvēku, kurš spētu saglabāt ziņu raidījumu popularitāti un tos pilnveidot, būtu profesionāls un atbilstu augstākajām žurnālistikas prasībām. Manuprāt, tas mums ir izdevies! Esam gandarīti, ka Latvijas vadošajai ziņu dienesta komandai ir izdevies piesaistīt profesionālu, radošu un pieredzējušu personību žurnālistikā.

Mareks Gailītis, LTV Ziņu dienesta direktors: “Iveta Elksne sevi ir apliecinājusi analītiskās un izmeklējošās žurnālistikas jomā. Tā ir pieredze un zināšanas, kas nepieciešamas veidojot skatītāju iecienītos ziņu raidījumus “de facto” un “100. pants”. Esmu pārliecināts, ka Ivetas Elksnes iekļaušanās mūsu komandā sekmēs sabiedrības interesi par aktuāliem notikumiem valstī LTV ēterā.”

Iveta Elksne līdz šim vadījusi neatkarīgo producentu grupas  Labvakar  raidījumu “Tādi esam”, strādājusi Latvijas Neatkarīgajā Televīzijā (LNT) par Ziņu dienesta reportieri, veidojot reportāžas par aktuālajiem notikumiem, specializējoties tieslietu jomā. Piecus gadus Iveta Elksne bijusi analītiskā raidījuma Nedēļa redaktore.

Iveta Elksne ieguvusi Nacionālās radio un televīzijas padomes rīkoto konkursu gada TV žurnālista titulu un nominācijas gada ziņu sižets un gada TV žurnālists, kā arī kļūstot par Žurnālistu savienības konkursa Žurnālistikas cerība – 2000  laureāti.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti



Lasītāju viedokļi

avatar