Valsts tērēs pusmiljonu, lai lasītu lekcijas prostitūtām

prostitūtas

Prostitūtu pāraudzināšanas un viņu klientu rehabilitācijas kursiem no valsts budžeta 2019. un 2020. gadā plānots tērēt 469 695 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas izstrādātā Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekta anotācija.

Šos kursus uzraudzīs Labklājības ministrijas ierēdnis, kura mēnešalga noteikta 1185 eiro apmērā.

Iekšlietu ministrija izstrādājusi Prostitūcijas ierobežošanas likuma projektu, kas paredz, ka jau no 2019. gada ar prostitūciju varēs nodarboties tikai no 25 gadu vecuma. Tas nozīmē, ka persona par prostitūtu varēs kļūt tikai pēc 25 gadu sasniegšanas. Arī izmantot prostitūtu varēs tikai pēc 25. dzimšanas dienas. Tāpat kā iepriekš ar prostitūciju nevarēs nodarboties tam nepiemērotās vietās (piemēram, izglītības iestāžu tuvumā) un savu miesu pārdot nevarēs prostitūtas, kuras nebūs veikušas medicīnisko pārbaudi.

Ja prostitūcijā tiks pieķertas personas, kuras ar to nedrīkst nodarboties, viņām draudēs  naudas sods no 150 līdz 1000 eiro. Varēs izsprukt cauri arī tikai ar brīdinājumu. No bargā naudas soda varēs izvairīties personas, kuras labprātīgi izies sociālās korekcijas un rehabilitācijas kursus, LTV raidījumam „4. studija” pastāstīja Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vadītājs Arnis Jurševics.

Šo kursu mērķis ir pāraudzināt prostitūtas, lai viņas vairāk nenodarbotos ar miesas pārdošanu, un seksa pircējus sociāli rehabilitēt, lai viņiem dzīvē ieaudzinātu citu vērtību sistēmu.

Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekta 8. pantā „Sociālās rehabilitācijas pakalpojumi personām, kuras nodarbojas ar prostitūciju” teikts: „Sociālās rehabilitācijas veidu, apjomu, saturu, pakalpojumu saņemšanas nosacījumus, piešķiršanas kārtību un prasības sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniedzējam nosaka Ministru kabinets”. Tāpat 9. pantā „Uzvedības korekcijas programmas personām, kuras izmanto prostitūciju” rakstīts, ka arī šīs programmas saturu, kurā stāstīs „par dzimumu līdztiesību, veselību un morāli, kā arī cilvēku ekspluatācijas formām, un prostitūcijas būtību un sekām” noteiks valdība.

Šo programmu īstenošanai no valsts budžeta 2019. gadā vajadzētu tērēt 206 371 eiro, bet 2020. gadā jau 263 324 eiro programmās „Sociālās rehabilitācijas valsts programma” un „Labklājības nozares vadība un politikas plānošana”. To visu uzraudzītu Labklājības ministrijas ierēdnis, kura mēnešalga noteikta 1185 eiro apmērā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Puteklis
Puteklis

Pēc 100 gadiem šo ziņu varēs lasīt sadaļā “100 gadus vecas muļķības”

nevajadzētu aizmirst,
nevajadzētu aizmirst,

ka ar prostitūciju nodarbojas arī vīrieši,ne tikai “meitenes”.Domājot par naudas izšķērdēšanu,man daudz vairāk riebjas,ka Rīgas pašvaldība dod naudu komediantiem,kuri par to organizē 9.maija orģijas un skaitās “jautro un asprātīgo klubs”Arī tā ir mūsu nodokļu nauda.

jupiters
jupiters

Manā uztverē te ir labi un veikli izdomāta iespēja no tautas nodokļu naudas nopelnīt un izkrāpt noteiktai ierēdņu grupai savu legālu naudu. Kādas muļķības – lasīt pamācošas un izglītojošas lekcijas prostitūtām par pusmiljonu EUR! Viņas visas ir daudz gudrākas par ministriju ierēdņiem, neko jaunu jūs viņām neatklāsiet, tas neko neatrisinās šajā jomā! Labāk izpētiet citu Eiropas valstu pieredzi, arī pirmās Latvijas laiku pieredzi un sakārtojiet šo jomu par likumīgu un neļaujiet miljoniem EUR nokļūt “melnā” tirgus darboņu kabatās. Legalizējiet šo nodarbošanos, ar likumīgi noteiktu uzraudzību, ar obligātām darbinieču veselības pārbaudēm, ar viņu nodokļu maksāšanu un viņu savu arodbiedrību radīšanu. Tad… lasīt vēl »

A vot
A vot

Cik sapratu āboliņa maitu mācīs vai kā! ?

Lindy
Lindy

Hhmm..cik tad prostitūtas taisās pārmācīt pa tādu naudu!;DD
Labi, alga pasniedzējiem..droši vien telpu īre..bet pus milijons € ???? Kur, par ko??!!!

ilga
ilga

Kas tad būs tas ,kas varēs saķert meitenes un izvērtēt ,cik vecas ir ? Visi gan zina ,kas ir labi vai slikti , Vai tad vēl jāskaidro . Tā ir viegla nauda ,ja paveicās , un laba bauda vīriešiem , Uzskaitei jābūt , arī ārsts jāiziet ,ka esi vesela , bet ,vai viņām noteiks kāds un kad , ko darīt ar savu miesu ? n Nekas tur nesanāks , naudu izsviedīs vējā ,

zane
zane

Cilvēki ir pieauguši paši zin ko dara.Labāk naudu tērētu kursiem kur mātes savā vāļā bērnus laiž.Kuras ie piedzērušās un nepieskata bērnus tur vajadzētu kādu mētodi pielietot.Viņas vajadzētu pamācīt lai nav bezadbildība.

Jana
Jana

Nu šis gan ir viens anekdotisks gadījums :))) Ar nepacietību gaidīšu turpmāko informāciju par to, kā tiek komplektētas grupas, kāds ir lekciju saturs, kas viņas vada, kādi ir izglītojamo ieguvumi, ko viņas ir apguvušas, kā mainījusies prostitūtu un “personu, kuras izmanto prostitūciju” dzīve, uzskati pēc “rehabilitācijas” :)
Mūsu valstī laikam tiešām ir pilnīgi vienalga, kā noplenderēt naudu.

Jēcis
Jēcis

Šis ir radikālā feminisma un geju propogandas centra “Marta” iniciēts projekts. LM tikai šos lobē un paņem savu izdevīgumu. “Marta” cīnās par tiesībām rehabilitēt vienalga ko, kaut viņai nav nekādas pieredzes. Un tā viņu dzimumu līdztiesība patiesībā ir domāta kā viendzimumu attiecību popularizēšana, ko viņi jau cenšas realizēt skolās!

Māris
Māris

Vajadzētu deputātiem lasīt lekcijas lai mazāk zog no budžeta naudām.:)

>>> m-klients
>>> m-klients

EREKCIJAS programmu.

m-klients
m-klients

“Uzvedības korekcijas programmas personām, kuras izmanto prostitūciju” .

Par šo KOTEKCIJU lūdzu smalkāk!

Eva
Eva

Naudu nav kur likt

Liene
Liene

Labāk būtu palielinājuši bērnu naudas. Nekā tādās muļķībās naudu izmetuši.