Ja nav laika ilgi ķēpāties, bet ēst gribas tik traki, ka varētu notiesāt ziloni, šie trīs sacepumi ir tieši tas, kas vajadzīgs. Atliek tikai izvēlēties piemērotāko šodienai, atkarībā no produktiem, kas atrodami krājumos, un iecienītākās garšas.
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Nepieciešamie produkti:
- 500 g liellopu maltās gaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 ola
- 250 ml piena
- 100 g sviesta
- 1 sīpols
- 50 g siera
- sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Nomizot un izvārīt kartupeļus, ūdenim pievienojot nedaudz sāls. Nokāst, pievienot 50 g sviesta un sastampāt biezputrā.
2. Uzsildīt pienu un pievienot kartupeļu biezputrai. Samaisīt līdz viendabīgai konsistencei.
3. Nomizot un sīki sagriezt sīpolu. Apcept sviestā.
4. Pievienot malto gaļu un cept, līdz gaļa gatava. Nedaudz pasālīt un ielikt atsevišķā traukā.
5. Kad maltā gaļa nedaudz padzisusi, pievienot olu un labi samaisīt.
6. Ieziest cepamo formu ar sviestu un ieklāt tajā malto gaļu, virsū likt kartupeļu biezputru.
7. Likt sakarsētā cepeškrāsnī un cept 15 minūtes, pēc tam pārkaisīt ar rīvētu sieru un cept vēl 5 minūtes.
Vistas un dārzeņu sacepums
Nepieciešamie produkti:
- 350 g vistas filejas
- 1 sīpols
- 1 paprika
- 2 selerijas kāti
- 150 ml piena
- 100 g siera
- 1 ola
- olīveļļa cepšanai
- sāls, pipari
Pagatavošana:
- Izvārīt vistas fileju, ūdenim pievienojot nedaudz sāls.
- Atdzesēto fileju sagriezt nelielos gabaliņos.
- Notīrīt dārzeņus. Sīpolu sagriezt strēmelītēs, papriku – kubiciņos, selerijas kātus — gabaliņos.
- Apcept olīveļļā sīpolus, papriku un seleriju.
- Dārzeņiem pievienot vistas fileju, likt ar taukvielu ieziestā cepamformā.
- Sajaukt olu ar pienu un rīvētu sieru, pārliet pagatavoto maisījumu vistas filejai. Uzbērt rīvēto sieru.
- Cept cepeškrāsnī 15 minūtes.
Brokoļu un siera sacepums
Nepieciešamie produkti:
- 500 g brokoļu
- 5 olas
- 300 g krējuma
- 200 g cietā siera
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Izvārīt brokoļus, ūdenim pievienojot nedaudz sāls.
2. Sajaukt olas, krējumu un rīvētu sieru, pievienot sāli un piparus.
3. Cepamformu ieziest ar sviestu, vienmērīgi iebērt rīvmaizi, ielikt brokoļus un pārliet ar olu maisījumu.
4. Likt sakarsētā cepeškrāsnī un cept 25 minūtes.
Makaronu un šķiņķa sacepums
Nepieciešamie produkti:
- 150 g makaronu
- 200 g šķiņķa
- 4 ēd.k. sviesta
- 3 olas
- 150 g krējuma
- 200 g zaļo zirnīšu
- 150 g siera
- 1 daiviņa ķiploka
- sāls, pipari
Pagatavošana:
- Izvārīt makaronus, nokāst, pievienot sviestu.
- Sagriezt strēmelītēs šķiņķi un nedaudz apcept kopā ar sasmalcinātu ķiploku.
- Sakult olu ar krējumu, pievienot daļu rīvēta siera un rūpīgi samaisīt.
- Atsevišķā traukā sajaukt makaronus, zaļos zirnīšus un šķiņķi, likt ietaukotā cepamformā.
- Pārliet olu maisījumu, pārkaisīt ar rīvētu sieru un cept cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.
Rīsu sacepums ar sēnēm
Nepieciešamie produkti:
- 500 g rīsu
- 2 olas
- 250 g cietā siera
- 500 g šampinjonu
- 2 sīpoli
- sāls, pipari
Pagatavošana:
- Izvārīt rīsus, ūdenim pievienojot nedaudz sāls.
- Sagriezt sēnes nelielos gabaliņos, atstājot dažas veselas dekorēšanai, sīki sasmalcināt sīpolu.
- Apcept sīpolu, pēc tam sēnes.
- Vārītajiem rīsiem pievienot pusi no ne pārāk smalki sarīvētā siera.
- Ar taukvielu ieziestā cepamformā likt pusi no rīsiem, pēc tam sēnes un sīpolus, tad atlikušos rīsus.
- Pārkaisīt ar atlikušo rīvēto sieru un virsū uzlikt dažas nesagrieztas sēnes.
- Likt cepeškrāsnī un cept 15 minūtes
Labu apetīti!
Pastāstiet, kā jums izdevās – rakstiet komentārus un sekojiet mums Facebook un Twitter!
Ja gribas ēst uzmet vistu uz cepampannas apber ar sagrieztiem kartupeļiem un iemet cepeškrāsnī. Ātri un efektīvi 😁😁😁