Kaimiņu atbrīvo no «KPV LV» frakcijas priekšsēdētāja biedra amata

“KPV LV” Saeimas frakcija ceturtdien, 2. maijā, atbrīvoja partijas līderi Artusu Kaimiņu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata, ziņo LTV.

Jautājumu par Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata rosināja frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Par Kaimiņa atbrīvošanu no amata balsoja 7 no 11 klātesošajiem deputātiem (no 15 frakcijas deputātiem).

Pats Kaimiņš sēdē nepiedalījās.

Zakatistovs sacīja, ka “nekas nav mainījies, tas ir organizatoriskas dabas jautājums, mums kā frakcijai jāpieņem kvalitatīvi lēmumi”.

Jautāts, vai Kaimiņš traucējis pieņemt šādus lēmumus, Zakatistovs vien norādīja, ka nekritizē Kaimiņu, “šis nav personīgs jautājums, mēs kā frakcija lēmām”.  

Kaimiņš uzskata, ka joprojām ir “KPV LV” frakcijas priekšsēdētāja vietnieks

Savukārt pats Artuss Kaimiņš (KPV LV) uzskata, ka joprojām ir partijas “KPV LV” frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, jo par viņa atbrīvošanu nav nobalsojis frakcijas nolikumā noteiktais nepieciešamais divu trešdaļu klātesošo vairākums.

Politiķis pauda, ka attiecīgais balsojums noticis aizmuguriski, viņam nezinot, ka par to tiks spriests. Kaimiņš skaidroja, ka viņš visu frakciju bija informējis, ka šodien nevarēs ierasties Saeimā.

Par Kaimiņa atbrīvošanu balsojuši septiņi no 11 deputātiem, kas veido aptuveni 64% balsu, bet saskaņā ar Kaimiņa interpretāciju politiķa atbrīvošanai no amata nepieciešamas 2/3 jeb nepilni 67% balsu. Divi deputāti balsojuši pret un divi atturējušies.

Pēc Kaimiņa paustā frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs (KPV LV) jau otro reizi ir iniciējis viņa atbrīvošanu no amata. Viņš izteicās, ka šāds aizmugurisks balsojums liecina, ka Zakatistovam “trūkst drosmes paskatīties un pateikt visu politiķim acīs”.

Kaimiņa vērtējumā arī Zakatistova izteikums, ka partija būtu izšķīdusi, nav patiess.

Kaimiņš arī piebilda, ka joprojām ir vienīgais, kurš no frakcijas ir paudis publiski, ka neatbalstīs Zakatistova izdošanu kriminālvajāšanai. Tas parādot, ka ir lojāli cilvēki un citas domāšanas cilvēki, viņš izteicās.

Ja notiks atkārtots balsojums, tiks iegūts nepieciešamais vairākums viņa atbrīvošanai no amata, pārliecināts Kaimiņš. Tomēr viņš uzsvēra, ka klātienē vēlas dzirdēt argumentus, kāpēc neder šīm postenim. Deputāts arī nepieciešamības gadījumā gatavs vērsties Saeimas Prezidijā, lai netiktu veiktas izmaiņas attiecībā uz viņa kā frakcijas priekšsēdētāja biedra statusu.

Zakatistovs nekomentē, vai ir ievērots frakcijas nolikums. Viņš pauda, ja Kaimiņš šajā lietā cels “lielu jezgu”, to varētu skatīt frakcijas sēdē 8.maijā. Zakatistovs arī pauda, ka frakcijas vairākuma viedoklis šajā jautājumā ir skaidrs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Doma
Doma

Frakcijai patiesi ir grūti, ja nezin, kādus pakalpojumus kaimiņam ir jāatstrādā.