Vjačeslavs Dombrovskis pievienojies partiju apvienībai “A/PAR!”

Vjačeslavs Dombrovskis

Saeimas ārpusfrakciju deputāts Vjačeslavs Dombrovskis nolēmis pievienoties partiju apvienībai “Attīstībai/Par”, liecina ieraksts viņa lapā “Facebook“.

“Šovakar esmu pieņēmis sev ārkārtīgi nozīmīgu lēmumu spert soli tuvāk ciešākai sadarbībai ar politisko partiju apvienību “Attīstībai/Par!” – vienīgo liberāli centrisko un pragmatisko spēku, kas ir maksimāli tuvs manām vērtībām.

AP! ir pierādījusi savu spēju īstenot valstiski nozīmīgas reformas, demonstrējot augstu profesionālisma līmeni, un parādījusi sevi arī kā uzticamu komandas spēlētāju. Es saskatu, ka ar savu profesionālo skatījumu un pieredzi varu sniegt ieguldījumu šajā komandā.

Mana un daudzu cilvēku dzīve ir sadalījusies tajā, kas bija pirms 24. februāra, un – pēc tā. Pasaule neatgriezeniski mainījās. Mums blakus norisinās drausmīgs, nežēlīgs karš. Tikmēr mums pašiem ekonomikā draud recesija, tranzīta nozare kļūst par bezdarba nozari, dažās pašvaldībās siltais ūdens un drīzumā, iespējams, arī siltums kļūs par luksusa preci. Laikā, kad mūsu sabiedrība ir tik ļoti nogurusi un neziņā par nākotni, visvairāk ir nepieciešama droša aizmugure – gudri un stipri, lemt un krīzi vadīt spējīgi tālredzīgi politiķi.

Šis nav laiks, kad varam atļauties eksperimentēt. Šis nav laiks personīgām ambīcijām. Politiķu lēmumu atbildība ir palielinājusies neskaitāmas reizes. Mums ir jāvienojas un jāapvienojas.

Man pašam personīgi ne mazāk svarīgs ir fakts, ka AP! ir konsekventi iestājusies arī par pilsoniskas un saliedētas sabiedrības stiprināšanu. Mums visiem jābeidz dzīvot pēc Maskavas laika. Pagātnes simboli, Putina tempļi, šķel mūsu sabiedrību, bet, lai tiem stātos pretī, ir nepieciešama drosme spert soli uz priekšu. Kopā arī ar krievvalodīgiem Latvijai lojāliem līdzpilsoņiem. Mums jāņem piemērs no Ukrainas un jāatrod veids, kā neatkarīgi no valodas ģimenē vai darbā, kļūt vienotiem par mūsu Latviju. Būsim stipri un atbildīgi. Es esmu gatavs šim solim un ceru, ka nepalikšu tāds viens.

Mums priekšā ir lieli izaicinājumi, bet ticu, ka kopīgiem spēkiem mēs stiprināsim, stabilizēsim un arī attīstīsim mūsu ekonomiku un sabiedrību kopumā.”

Dombrovskis politikā ienāca līdz ar Zatlera reformu partiju. Bijis izglītības un zinātnes ministrs Valda Dombrovska valdībā un ekonomikas ministrs – Laimdotas Straujumas pirmajā valdībā.

12. Saeimas vēlēšanās 2014. gada rudenī kandidēja jau no partijas “Vienotība” saraksta. Uz laiku ieguva Saeimas deputāta mandātu, taču pēc nepilna pusgada to nolika, jo nolēma aiziet no aktīvās politikas.

Šajā, 13. Saeimā tika ievēlēts no partijas “Saskaņa”, no kuras vēlāk izslēgts. Nodibināja savu partiju “Republika”, taču pēc savstarpējām nesaskaņām Dombrovskis ar aptuveni 200 domubiedriem no “Republikas” aizgāja.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Zaglis un pederasts
Zaglis un pederasts

A bet mees parasti pirmajaas rindaas. Tas Slaviks… nu, redzeesim… :-)

Zaglis un pederasts
Zaglis un pederasts

Nevajag tikai paarprast, es neuzskatu vinju par zagli un pedinju, tik ljauni nav. Taa divdomiigi uzrakstiijaas, sorry

!!!
!!!

Pļūtizers un vairāk nekas !!!

noriebies
noriebies

Cik partijas pipelnesis vēl izvēlēsies ???

Marija
Marija

Nu tad Slavik , gatavojies uz praidi , pirmajās rindās !

Megrē
Megrē

Daži darboņi ir izmisumā, ka pat šo staiguli pievākuši :)))

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Svajih nebrosajim. Slaviks ir gudrs puika. Caur viņu sākām tirgot termiņuzturēšanās atļaujas. Neslikts biznes

virgo
virgo

Ne par velti viņš saucas “Dombrovskis”.

progresīvo deģenerātu partija
progresīvo deģenerātu partija

Viņš vienmēr bij mūsējais