Vitenbergs par to, vai viņa izglītības līmenis ir pietiekams ekonomikas ministra amatam

Jānis Vitenbergs

“Nav tādas izglītības programmas – ekonomikas ministrs,” Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pauda Jānis Vitenbergs (KPV LV), atbildot uz jautājumu, vai ar viņa izglītību (bakalaura grādu tūrisma vadībā) ir pietiekami ekonomikas ministra amatam.

“Arī politiķis – ir politologi, ir juristi un neviens nekad nevarēs pateikt līdz galam, kāda ir tā vajadzīgā izglītība konkrētam amatam. Svarīgs jau ir tas cilvēks, un mana pieredze ir desmit gadi tirdzniecībā, vadot dažādas tirdzniecības komandas un veicot diezgan lielus darījumus,” – pārmetumus par nepietiekamu izglītību turpināja atspēkot Vitenbergs.

“Un pēdējais gads – vadot [Saeimas] Tautsaimniecības, [agrārās, vides un reģionālās politikas] komisiju, skatot jautājumus no dažādām ministrijām, būtībā viss šis tautsaimniecības lauks tika nosegts un tas gads man bija ļoti vērtīgs. Varbūt būtu bijušas problēmas [ekonomikas ministra amatā], ja nebūtu bijis šis gads komisijas vadībā.

Protams, nebūs viegli, jo šis laiks jau ir tāds ļoti sarežģīts, jo neviens politiķis līdz šim ne Latvijā, ne pasaulē nav bijis tādā krīzes laikā, kad tu nezini, kas notiks rīt, un svarīga būs spēja ātri reaģēt, ātri pieņemt lēmumus, un pieņemt tos, izvērtējot visus iespējamos riskus. Pie tā arī šobrīd strādājam.

Visu raidījumu var noskatīties ŠEIT.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Saeima.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar