Urbanoviča vēstule vai kas cits, bet plāno atvieglot naturalizāciju nepilsoņiem

Urbanoviča vēstule

Saeimas opozīcijas frakcijas “Saskaņa” priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča vēstule  Barakam Obamam, kurā politiķis aicināja ASV prezidentu palīdzēt risināt nepilsoņu jautājumu Latvijā, kā zināms, šonedēļ raisīja plašu rezonansi sabiedrībā. “Vainojama” Urbanoviča vēstule, vai kas cits, bet Latvijas simtgades pasākumos plānots pieņemt politiskus lēmumus, kas kalpotu kā pretimnākšana nepilsoņiem, ceturtdien vēsta “Latvijas Avīze”.

Esot izskatīti dažādi varianti – pilsonības automātiska piešķiršana neatkarīgajā Latvijā dzimušo nepilsoņu bērniem, pašvaldību vēlēšanu piešķiršana nepilsoņiem vai pat nepilsoņu statusa likvidēšana un pilsonības piešķiršana visiem.

Diskusija par naturalizāciju notikusi Simtgades padomē, kur darbojas Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar eksprezidentiem. Kā vēsta laikraksts, padomes pārstāvji esot apgalvojuši, ka par konkrētiem risinājumiem runāt esot pāragri.

Arī Valsts prezidenta kancelejā izveidotā ekspertu grupa meklē dažādus risinājumus, piemēram, valodas lietošana sabiedriskajā telpā.

Ekspertu grupa arī analizēšot iespējas samazināt nepilsoņu skaitu, īpaši attiecībā uz bērniem. Kā laikrakstam apgalvoja ekspertu grupas vadītāja Liesma Ose, varot būt runa par Latvijā dzimušajiem bērniem vai arī atsevišķiem naturalizācijas atvieglojumiem, bet ne par pilnīgu nepilsoņa statusa atcelšanu.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
KKK
KKK

IDIOTI LOBĒ IDIOTUS

jeh
jeh

Prokremliskajiem spēkiem trūkst vēlētāji, lai tiktu Saeimas koalīcijā un pārveidotu Latviju par Maskavas vasaļvalsti. Tad nu ir tapis projektiņš. Laikam kangari latviešu partijās ir pietiekami daudz, ja ko tādu var izbīdīt.