Tieslietu ministrs Bordāns rosina krīzes vadības grožus nodot bruņoto spēku rokās

Jānis Bordāns

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) Krīzes vadības padomē (KVP) ir rosinājis Covid-19 krīzes vadību nodot ekspertiem no bruņotajiem spēkiem.

Kā norādīja Jaunā konservatīvā partijā (JKP), valdības rīcībspēju un konsekvenci ierobežojot gaidāmās vēlēšanas, tā rezultātā KVP esot grūtības pieņemt lēmumus, kuriem vajadzētu kalpot Latvijas pilsoņu ilgtermiņa interesēm.

Tāpēc Bordāns ierosinājis Covid-19 krīzes vadību nodot ekspertiem no bruņotajiem spēkiem, skaidrojot, ka “gan mūsu cilvēki, gan arī mēs paši viņiem uzticamies”. “Kritušo var būt vairāk nekā karā. Neizlēmībai un reitingu narkomānijai vairs nav vietas. Lai uzvarētu jebkuru karu, mums ir gan jābūt gataviem zaudējumiem, gan jātic saviem mērķiem. Šobrīd nav ne viena, ne otra,” paudis JKP valdes priekšsēdētājs.

Viņaprāt, krīze jāuztver kā kara situācija, un to jāļauj risināt apmācītiem un uzticamiem profesionāļiem, kurus neietekmē reitingi, un, kuri vadījuši reālas militārās operācijas. Pēc Bordāna donām, šādi cilvēki spēs nodrošināt kārtību un skaidros sabiedrībai pieņemtos lēmumus.

“Covid-19 pandēmija ir radījusi šķelšanos mūsu sabiedrībā, kādu es vēl nekad savā dzīvē neesmu piedzīvojis. Taču vīruss daudzām ģimenēm ir atnesis ne tikai ciešanas, zaudējumus, sāpes un šaubas – pandēmija ir skaidri parādījusi, kas ir kas valdībā. Kas pieņem atbildīgus lēmumus, un kuram galvenais ir tikt pārvēlētam,” uzskata Bordāns.

“Mēs saprotam krīzē cietušo ģimeņu un mūsu varonīgo mediķu sāpes un darām, cik iespējams, lai samazinātu šīs situācijas postošo ietekmi,” uzsvēra politiķis, atgādinot, ka no šīs krīzes “elementāri” varēja izvairīties, vasarā nenoraidot Tieslietu ministrijas piedāvāto likumprojektu par pienākumu vakcinēties atsevišķām sabiedrības grupām.

Tieslietu ministrs akcentēja, ka šī likuma nepieņemšana bija lēmums, “kura pamatā bija vadošo partiju bailes zaudēt reitingus, nevis vēlēšanās padarīt mūsu dzīvi drošāku”.

Šodien pēc Krīzes vadības padomes (KVP) Bordāns žurnālistiem uzsvēra, ka viņa priekšlikuma būtība neslēpj izvairīšanos no atbildības, bet krīzes vadības attālināšanu no politisku jautājumu risināšanas. Viņš skaidroja, ka valdība sastāv no ministriem un politiskiem spēkiem, piebilstot, ka Latvija ir parlamentāra demokrātija, kas nozīmē, ka būtisku lomu spēlē parlaments, “kurš spēj ietekmēt un apturēt kritiski svarīgus lēmumus aiz politiskiem apsvērumiem”.

Nododot krīzes vadību labi sagatavotiem speciālistiem, kādi, viņaprāt, ir bruņotajos spēkos, varētu radīt efektīvāku lēmumu izstrādes un pieņemšanas procesu.

JKP plāno turpināt uzstāt uz to, ka prioritāte ir “atbildīgo Latvijas pilsoņu” aizsardzība – gan medicīniski, gan ekonomiski.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Tvnet

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vārna
Vārna

Vai šis ministrs JB savu pilnvaru laikā nāks klajā vismaz ar 1 prātīgu ideju, paziņojumu utt.?

Tā viš i
Tā viš i

ka muļķīšus ieliek par ministriem , nākošajās vēlēšanās uz mēslaini !

nagla
nagla

Pēc šādiem paziņojumiem nākošo vēlēšanu var arī nebūt …

LR bankrots nav tālu
LR bankrots nav tālu

Nav taisnība! Paskaties, cik valdības pārdzīvojis un cik ministru amatos sēdējis komjaunietis Reirs.

PILSONIS
PILSONIS

TUR VIŅAM ARĪ ĪSTĀ VIETA