Rīgas vicemērs Burovs gatavs likvidēt un revidēt

Oļegs Burovs

Nodibinājums “Riga.lv” ir jālikvidē, bet Rīgas domes sabiedrisko attiecību dienests jāizrevidē – apņēmību rīkoties intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze” pavēstījis Rīgas vicemērs, “Gods kalpot Rīgai” valdes loceklis Oļegs Burovs.

Viņaprāt, “Riga.lv” zīmols ir sabojāts. Pēc Burova domām, jārevidē būtu arī Rīgas domes Sabiedrisko attiecību dienests. Tas gan nenozīmējot, ka Rīgas domei nebūtu jāinformē cilvēki par galvaspilsētā notiekošo.

Valsts kontrole šopavasar nāca klajā ar revīzijas ziņojumu, kurā secināts, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Revidenti galveno uzmanību vērsa uz diviem Rīgas pašvaldības nodibinājumiem – “Riga.lv” un Rīgas Tūrisma attīstības biroju, kurš attīstīja zīmolu “Live Riga”. Pēc revīzijas ziņojuma Rīgas domes amatpersonas solīja vērtēt šo abu nodibinājumu darbību.

Savukārt, runājot par daudzu skandēto viedokli, ka nepieciešamas ārkārtas Rīgas domes vēlēšanas, Burovs tām ir gatavs: “Visi runā par ārkārtas vēlēšanām, bet neviens nezina, ko tas nozīmē juridiski. Kas attiecas uz GKR, mēs esam gatavi ārkārtas vēlēšanām. Tas būtu labāk, nekā mocīties vēl divus gadus.”

Komentējot GKR attiecības ar “Saskaņu”, Burovs atzinis, ka 2013.gada vēlēšanās viņam par abām partijām bijusi sajūta, ka tās ir kā viena komanda, bet 2017.gadā šī sajūta izplēnējusi, jo “Saskaņa” vairāk reklamējusi sevi un parādījušies aicinājumi balsot tikai par “saskaņiešiem”. “Tomēr mēs nejūtamies un neesam “Saskaņas” satelītpartija,” laikrakstam norādījis Burovs.

Rīgas domes “Saskaņas” frakcijas šķelšanās Burovam neesot bijis liels pārsteigums. “Dažādas intereses izskanēja katrā frakcijas sēdē, un beigu beigās četrinieks arī aizgāja,” viņš komentējis.

Lai arī Burovs intervijā NRA vairākkārt kritizējis “Saskaņā” notiekošo, par iespējamo “šķiršanos” no šīs partijas viņš izteicies nekonkrēti. “Šobrīd stāsts nav par to, ka mēs varētu “uzmest” “Saskaņu”, stāsts ir par to, ka, ja mēs tā darītu, mēs patiesībā “uzmestu” mūsu elektorātu – rīdziniekus,” norādījis Burovs.

Jautāts, kā turpmāk domā veidot attiecības Rīgas domē, Burovs norādījis, ka koalīcijai jau sākotnēji vajadzēja piedāvāt opozīcijai vadīt kādu komiteju, tad pašai “Saskaņai” šodien dzīve būtu vienkāršāka. “Mums domē ir zināšanas, vara un nauda. Tad par ko mums vajadzētu uztraukties? Kad bija beigusies cīņa “Gāžam Nilu!”, opozīcijai uzreiz vajadzēja piedāvāt vadīt kādu komiteju. Tad “Saskaņai” būtu daudz vienkāršāk šeit strādāt. Bet ko viņi? Nosauca opozīciju par durakiem. Tad jau pārējie ir baigi gudrie? Tādi gudrinieki, kuri veido “konsultantu” frakciju…”

Vicemērs arī nosoda pašvaldības kapitālsabiedrībās piekopto praksi slēgt konsultāciju līgumus ar “Saskaņas” partijas biedriem un politiskajam spēkam pietuvinātām personām, taču vienlaikus norādījis, ka līdzīgas darbības notiek arī citās partijās.

“Ja deputātiem nav sava biznesa, ja viņi nav ārsti vai skolotāji, ja viņi nav nekas (un reāli lielākā daļa no viņiem tiešām nav nekas), tad viņi iet pie sava partijas fīrera un saka: dod man amatu. Un “Saskaņa” nav vienīgā partija, kur tā notiek,” intervijā NRA sacījis Burovs.

“Šie amatos ieliktie cilvēki neko citu nemāk darīt. Ja cilvēks, kurš kļuvis par deputātu, ir turīgs cilvēks, viņam nav jāstrādā par “konsultantu”,” norāda Burovs.

Avots: nra.lv

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar