Partiju reitingi: pieaudzis vēlētāju atbalsts ZZS un “Jaunajai vienotībai”

reitingi

Vairāk nekā par procentpunktu pieaudzis atbalsts Saeimas opozīcijā esošajai Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), kā arī valdības vadošajai partijai “Jaunā vienotība”, liecina pētījumu aģentūras SKDS aptaujas dati, par kuriem otrdien vēstīja Latvijas Televīzija.

Pirmajā vietā ir “Saskaņa”, par kuru gatavi balsot 12% velētāju. Otrajā vietā stabili turas ZZS ar 8,3% atbalstu. Trešo vietu atguvusi “Jaunā vienotība”, par kuru septembrī gatavi balsot 8,2% vēlētāju. Šīs abas partijas septembrī izceļas ar lielāko popularitātes pieaugumu – ZZS atbalsts pieaudzis par vienu procentpunktu, bet “Jaunajai vienotībai” – pat par pusotru.

Ja neizlēmušo potenciālo vēlētāju skaitu sadala proporcionāli izlēmušo vēlētāju balsīm, tad Saeimas vēlēšanu rezultāti septembrī izskatītos šādi: pirmajā vietā būtu “Saskaņa”, otrajā – ZZS. Tad sekotu valdošās partijas – “Jaunā vienotība”, Nacionālā apvienība un “Attīstībai/Par!”. Piecu procentu barjeru pārvarētu arī Alda Gobzema vadītā partija “Likums un kārtība”.

Ap piecu procentu robežu grūstītos “Progresīvie”, Latvijas Reģionu apvienība, Jaunā konservatīvā partija, “Latvija pirmajā vietā”, Latvijas Krievu savienība.

Partijas “Par cilvēcīgu Latviju” jeb kādreizējās “KPV LV” atbalsts jau vairākus mēnešus ir zem 1%.

Tāpat jau trešo mēnesi pēc kārtas sarūk to vēlētāju skaits, kas aptaujā norādījuši, ka nepiedalīsies vēlēšanās. Jūlijā tas bija 22,3%, augustā – 20%, bet septembrī – 18,6%.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
gf
gf

jaunā vienotība var pievērt actiņas, kad sapņopar pieaugumu ;)

Janis
Janis

Par Šleseru nekad