Partiju reitingi janvārī: līderpozīcijas saglabā JV, lielākais kritums ZZS, Saeimā varētu iekļūt arī “Saskaņa”

ZZS

Partiju reitingā līderpozīcijas janvārī joprojām saglabājusi “Jaunā Vienotība”, kurai seko partija “Progresīvie”, Nacionālā apvienība, partija “Latvija pirmajā vietā” un Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), liecina pētījuma centra SKDS aptaujas dati.

Salīdzinot aptaujas datus par decembri, var vērot, ka “Jaunajai Vienotībai” fiksēts neliels kāpums, par “Jauno vienotību” būtu gatavi balsot 8,9%, bet mēnesi iepriekš šādu cilvēku bija 8,3%, vēsta LTV raidījums “Panorāma”.

Par “Progresīvajiem” janvārī bija gatavi balsot 7,7%, bet mēnesi iepriekš šādu cilvēku bija 6,7%.

Vislielākais kritums aizvadītajā mēnesī ir ZZS – no 7,8% līdz 6,7%, vēsta raidījums.

Par Nacionālo apvienību janvārī bija gatavi balsot 7,5%, bet par partiju “Latvija pirmajā vietā” – 7,1%.

Liels skaits aptaujāto uz jautājumu, par ko balsotu vēlēšanās, ja tās notiktu rīt, atbildējuši ar “nezinu” – tādu bija 25,3%.

Ņemot vērā partiju popularitāti starp balsstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, un arī ņemot vērā aptaujāto gatavību piedalīties vēlēšanās, pēc ilgāka laika ir nelielas izmaiņas.

Ja līdz šim visu laiku varēja vērot, ka 5% barjeru varētu pārvarēt septiņas partijas – tās, kas šobrīd pārstāvētas parlamentā, –  tad tagad tām pievienojusies arī “Saskaņa”. 

Kopumā tika aptaujāti 1799 pilsoņi – gan tiešās aptaujās, gan internetā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
mika
mika

hm, citā portālā redzu pavisam citādu ainu… tā kā tiešām kāds pats cep reitingu “rezultātus”

Šveiks
Šveiks

Uz šo fenomenu atbild šodienas Latkovska raksts NRA

Viedoklis
Viedoklis

Beidzat ticēt šiem reitingiem , tos ir rediğējis Valsts departaments , tāpat , kā Vienotības bandas vēlēšanu rezultātus !

virsotne
virsotne

D;āti ir tādi kādi tie ir- noz”elojams tas respondentu pūlīs, kas to vien gaida pie caras maskaviešu saskaņotību Un Škodas vagonkas mašīnisks ar cisiem tamponiem un stambulu- arī tādam baram ir tik sirds miļ’, tad nav neakāda brīnumaina vairs ja bars noilgies un savu dzīvi vairs nestādās priešā bez Vienītība sčakšes un skolu klapēšanu ciet. Tad nav ko gauzties vientiešiem Ja reiz kaut kā ne tā sanāk ar skou,klubu un pasr tu slēgšanu– tag k’\a tomēr karsti mīļotā Vienōtība un Pro ir tādā augstumā?

Kakulācis
Kakulācis

Kopumā tika aptaujāti 1799 pilsoņi – gan tiešās aptaujās, gan internetā.. Internetā – tas ir twiterī? Kāda proporcija? – 5 cilvēki uz ielas, pārējie twiterī? Ja jā tad rezultāts neizbrīna. Jo twiteri pārsvarā lieto vienotības elektorāts – ierēdņi darba laikā garlaikodamies. Valstī ir vairāki simti tūkstošu valsts sektorā strādājošie, kuri lielāktoties balso par vienotību. Vienotība katru gadu valsts vārdā aizņemas miljardus uz nākošo paaudžu rēķina, lai varētu izmaksāt algas savam elektorātam, un ierēdņi attiecīgi balso par vienotību. Un visiem viņiem ir vienalga kas notiks ar valsti nākotnē. Galvenais lai netiek atstumti no siles, jo neko neprot, strādāt nemāk, nepiemīt nekāda… lasīt vēl »

AndrisR
AndrisR

SKDS interneta aptaujas neveic. Šis ir “sabiedrisko mediju” formulējums. Laikam pareizāk būtu teikt, ka SKDS veic gan attālinātās aptaujas /agrāk visbiežāk izmantoja telefonaptaujas/, kurā respondents aizpilda aptaujas anketu izmantojot interneta pieslēgumu, gan tiešās aptaujas, kad respondents mājās vai uz ielas tiek uzrunāts, un aci pret aci atbild uz jautājumiem. Cik zinu un saprotu, arī Tu vari personīgi uzrakstīt vai kā savādāk sazināties ar SKDS un palūgt, lai iekļauj aptaujājamo sarakstā. Tad par vienu nezinīti uz šīs lodītes kļūs mazāk. ;-) p.s. Tā kā daudzi cilvēki nav apmierināti ar aptauju rezultātiem, tie neatbilst viņu priekšstatiem par sabiedrības vidējo temperatūru, tad pat… lasīt vēl »

Neiznēsāto pajolu zeme
Neiznēsāto pajolu zeme

Kur tās aptaujas tiek veiktas?
Kas tās apmaksā?
Kam tas pis?
Vēlēšanu rezultāti ir vienīgais faktors, kas norāda šīs zemes iedzīvotāju daunisma pakāpi (level99)

pajolim
pajolim

Tu nupat demonstrēji savu ‘daunisma pakāpi”: — 99

aritmētikas virtuozs
aritmētikas virtuozs

Izskatījās , ka JV izdarījusi visu, lai reitingi mazinātos, bet rādītāji liecina citu, arī Progresīvie….ZZS ministru personās bija apbrīnojami sakarīgi, bet sabiedrības viedokli tas tas ietekmē paradoksāli. Prātā uzpeld 3 opcijas – 1. Maldinoša aptauja, 2. Sabiedrība paradoksāli vērtē politikās partijas, 3. Politikas aktuālais atspoguļojums PSL nav tas , kas nosaka sabiedrības viedokli. Varbūt , kas cits?

AndrisR
AndrisR

Sabiedrības viedoklis nav aritmētika, bet dati rāda sekojošo –
JV elektorāts – ierēdņi, kuri ir apmierināti ar dzīvi, un jo vairāk liekēžu un ierēdņu Latvijā, jo JV labāk.
Progresīvie – pamazām pārņem Saskaņas kreisā elektorāta atliekas un nelielu daļiņu no latviskajiem “paristiem”.
ZZS reitingi krīt un kritīs, jo – pieņemta Stambulas konvencija, ar ZZS svētību veiktā lauku skolu, pasta nodaļu un autobusu satiksmes likvidācija, īsāk sakot ZZS ir tā kārtīgi uzmetuši savu elektorātu un var iet bordānistu pēdās.
LPV – vienīgie maz daudz dzirdamie opozicionāri, kuri ir saprotamāki par bijušajiem bordānistiem un jaudīgāki par puķu bērniem no margrietiņu apvienotā saraksta.

tā, lūk
tā, lūk

ZZS nav nekāda sakara ne ar skolu slēgšanu, ne pastu, ne autobusu satiksmi, kuru, starp citu, sačakarēja pašreiz parlamentā sēdošais buldozers…

AndrisR
AndrisR

Vai tad ZZS neveido valdību, kura slēdz lauku skolas, dezorganizē vilcienu un autobusu satiksmi, likvidē atlikušās pasta nodaļas laukos?
ZZS ir opozīcijā?;-0