Par “Saskaņu” Rīgas domes vēlēšanās balsotu katrs trešais vēlētājs

vēlēšanas

Par politisko partiju “Saskaņa” augusta beigās gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās savu balsi gatavi atdot būtu 33,2% aptaujāto vēlēto, liecina pēc Latvijas televīzijas un sabiedrisko mediju portāla “lsm.lv” pasūtījuma SKDS veiktās aptaujas dati.

Otrā vietā ar 23,3% atbalstu ierindojas partiju apvienība “Attīstībai/Par!” un partija “Progresīvie”, kas vēlēšanās startēs kopā. Trešajā vietā ar 8,6% lielu atbalstu ir nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības kopējais saraksts.

Ceturtajā vietā ar 8,4% atbalstu – partija “Jaunā vienotība”, piektajā ar 6,1% atbalstu – Zaļo un zemnieku savienība, bet sestajā ar 5,9% atbalstu – partija “Gods kalpot Rīgai”. Septītajā vietā ar 5,7% aptaujāto atbalstu atrodas Jaunā konservatīvā partija (JKP), bet septītajā ar 5% atbalstu – Latvijas krievu savienība.

Līdz ar to vismaz piecus procentus vēlētāju balsu kopumā varētu iegūt astoņi politisko partiju saraksti.

1,9% aptaujātie pauduši gatavību balsot par valdībā pārstāvēto partiju “KPV LV”, bet 1,5% aptaujāto būtu gatavi balsot par partiju “Alternatīva”.

Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kas tika veikta maijā, lielāko kāpumu piedzīvoja partiju apvienība “Attīstībai/Par!” un partija “Progresīvie”, kurai atbalsts pieaudzis par 6,7 procentpunktiem, taču lielāko kritumu piedzīvoja JKP, kas zaudējusi četrus procentpunktus. Savukārt “Saskaņas” atbalsts sarucis par 2,8 procentpunktiem.

Aptauja tika veikta jūlija sākumā. No aptaujātajiem cilvēkiem 55,3% bija pārliecināti, ka noteikti piedalīsies vēlēšanās, bet 27,2% norādīja, ka “drīzāk piedalīsies”.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anita
Anita

Nebalsojiet par Pūces partiju ‘PAR. Viņa pārvaldītājs Rīgas domē apzaga daudzbērnu ģimeņu bērnus, kas valstī izsludinātā ārkārtas stāvoklī nonākušas krīzes situācijā, liedza bērniem noteikto pabalstu 50 eiro apmērā uz visu valstī noteikto ārkārtas situācijas laiku, kā to bija noteicis MK. Viņi prasīja. lai trūkumā nonākusī ģimene pēc pabalsta griežas sociālajā dienestā katru mēnesi un tad vērtēs……. Tātad pazemojaties katru mēnesi tāpēc, ka jums ir 3 pirmskolas vecuma bērni…….šīs partijas nekad nedomās par cilvēkiem, viņi tikai spēs jūs pazemot……

Mag
Mag

Statistika bez norādīta ticamības intervāla un statistiskās kļūdas ir pirmajā vietā norādītās partijas propaganda.

Vilks
Vilks

Redzot ,kas notiek balsošu par saskaņu.Sliktu dūšu uzdzen uzvārdi .Kariņš ,Bordāns,Viņķele,Bondars,Šuplinska,Pabriks,Pūce,Rinkevičs,Petrāviča,Kaimiņš u.t.t.