Ogres domes priekšsēdētājs un vietnieks atsakās no 20% algas, novirzot tos Covid-19 seku mazināšanai

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) un viņa vietnieks Gints Sīviņš (VL-TB/LNNK) lūguši par 20% samazināt savas mēnešalgas ārkārtējās situācijas laikā, šos budžeta līdzekļus novirzot pašvaldības pasākumiem, lai mazinātu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības sekas.

Pašvaldības pasākumiem ar Covid-19 izplatību saistītā valsts apdraudējuma un tā seku novēršanai un pārvarēšanai līdz šim jau ir piešķirti 250 000 eiro, tais skaitā 100 000 eiro no izdevumiem neparedzētiem gadījumiem un 150 000 eiro no Skolēnu Dziesmu un deju svētkiem paredzētā finansējuma.

Tomēr, izvērtējot iedzīvotāju vajadzības un iespēju nodrošināt pēc iespējas plašāku vajadzību apmierināšanu, tai skaitā pabalstu izmaksu personām, kas nonākušas krīzes situācijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pašvaldības budžetā nepieciešami lielāki papildu finanšu līdzekļi, secinājusi domes vadība. Tāpēc Helmanis un Sīviņš ir izteikuši lūgumu domei par 20% samazināt viņiem noteikto mēnešalgu turpmākos trīs mēnešus, šos finanšu līdzekļus novirzot Covid-19 pandēmijas seku mazināšanai.

“Daudzi novada iedzīvotāji atrodas krīzes situācijā, vēlamies solidarizēties ar šiem iedzīvotājiem, novirzot daļu sava atalgojuma krīzes seku likvidēšanai un viņu dzīves apstākļu uzlabošanai. Pasaulē ir daudz piemēru šādiem lēmumiem, manuprāt, tas ir ļoti pozitīvi. Mēs varēsim pārvarēt šo krīzi tikai tad, ja darbosimies kopā,” komentēja Helmanis.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar