Liepnieks: Iespējamā PVN palielināšana visvairāk skars sabiedrības nabadzīgāko daļu, padarot viņu dzīvi vēl sliktāku

Valdības plānotā iespējamā nodokļu celšana, ieskaitot pievienotās vērtības paaugstināšanu, būtu „katastrofālas ziņas”, jo tas ne tikai paplicinātu nabadzīgākās sabiedrības daļas, kura jau tā Latvijā nav maza, maciņus, bet arī bremzētu vietējo uzņēmējdarbību. Bet valdības teiktais, ka kaut ko atņemot arī kaut kas tiek dots pretī, ir klaja demagoģija. Latvijā tā nenotiek, uzskata rakstnieks Jurģis Liepnieks.

Avots: jaunstv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Seniors
Seniors

Tas jau sen zināms, ka lielāko nodokļu masu var dabūt no nospiedoši lielākās iedzīotāju daļas un Latvijas gadījumā tie ir nabagi un turpat nabagi. Lai nodokļu masa nebūtu pārlieku nospiedoša vienīgā izeja ir palielināt IKP.

ikp uz aizņēmuma rēķina
ikp uz aizņēmuma rēķina

Visvienkāršākais veids kā ātri palielināt ikp ir aizņemties, ir blakne, darbojas īslaicīgi, un vienmēr pienāk diena kad parāds jaatdod.

Derdz
Derdz

Ja jau tā, tad mūsu valdība utt laikam neko citu neprot ka skart nabadzīgākos un padarīt vēl nabadzīgāki, laikam nav dots tiem kam teikšana par mums

virgo
virgo

Civilizētās valstīs nepārstrādāta pārtika nav aplikta ar nodokļiem. Arī bērnu drēbes.

Arī necivilizētajās
Arī necivilizētajās

Tā sauktajās necivilizētajās valstīs arī. Nezinu pie kurām skaitās tā valsts kur tā ir.